Skocz do zawartości

problem ze swiatlem- biale plamy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość poninska
Napisano

Witam, jestem poczatkujaca z 3ds maxem, za kilka dni mam oddanie projektu konkursowego, chcialam dla lepszego efektu zainstalowac Vraya(wczesniej bawiłam sie bez ) i niestety po dodaniu zgodnie z tutorialami swiatla render, miejscami robi sie biały, bez vraya pierwszy render to ten najjasniejszy, wyszedl super, ale po dodaniu 'zadaszenia' i wydluzenia calej formy jest zbyt czarny lub zbyt miały i na dodatek przez to spikselowany. vraysun, probowalam z dodatkowymi vraylight tam gdzie najciemniej, bardzo male jednak zadnej roznicy . ma ktos pomysł jak temu zaradzic?

bardzo prosze o pomoc :)

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Gość poninska
Napisano
Standardowe materiały z tego co pamiętam nie do końca latają z vray a pewnie takie zostały.

własnie materialy zmienilam na vrayowskie, ze strony http://www.vray-materials.de/

Napisano

Ciężko powiedzieć. Może za mocny vraysun przepala Ci to wszystko co jest białe na pierwszym planie? masz gi włączone w ogóle? masz kamerę czy renderujesz z perspektywy? Na początek bym proponował wrzucić na wszystko szary standardowy materiał :P i sprawdzić czy to wina materiału czy innych rzeczy.