Doodey Napisano 2 Maj 2014 Napisano 2 Maj 2014 Split View Mountain Lodge, robione w maxie, vrayu i photoshopie. Wszelkie uwagi mile widziane ;)
biszkopte Napisano 5 Maj 2014 Napisano 5 Maj 2014 całkiem: ale snieg wyszedł płasko. Zwróć uwagę na deskowanie. Przy takiej architekturze przydał by się detal. Nie wiem czy deki modelowałeś czy tylko bump'em potraktowałeś ale tak właśnie wyglądają - bumpiarsko :) czy to projekt czy twoje działania iż kąt stolarki (góra) odbiega od kata spadku daszków ? Sam daszek tez posiada jakieś warstwy..przydało by się to pokazać. Tak jak już pisałem - detal :)
skalpel3d Napisano 5 Maj 2014 Napisano 5 Maj 2014 a mi się w tej scenie podoba bardzo ładne światło i otoczenie :) natomiast śnieg jest do dopracowania za duża powtarzalność przydałyby się np jakieś ślady, deskowania na domu zrobiłbym modelem to co Biszkopt napisał troszkę mało detalu a co do dachu to on może nie wytrzymać takiego zaśnieżenia no chyba ze to decha na betonowy strop bita (ale właśnie tego nie widać)
Doodey Napisano 5 Maj 2014 Autor Napisano 5 Maj 2014 Co do dachu to rzeczywiście wygląda on specyficznie i jego konstrukcja jest wpuszczona w bryłę. http://www.archdaily.com/473775/split-view-mountain-lodge-reiulf-ramstad-arkitekter/ A reszta faktycznie, trzeba byłoby popracować bardziej nad detalem.
biszkopte Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 na daszkach masz obróbkę blacharską która schodzi na elewację i zasłania końcówki deskowania..ma to swoja wysokość :)
Rekomendowane odpowiedzi