Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam taki problem podczas gdy wrzucałem do jednej sceny obiekty np z innych scen krzesło stół lampa itp z każdym obiektem załadowywały mi się również obiekty typu Helper na chwile obecna mam już ich 11 tyś i strasznie zamulają mi scenę, nie ma ich na liście widoczne są tylko przy zaznaczeniu wszystkich obiektów ctrl+a, więc zaznaczam wszystko i odznaczam obiekty bryły światło itp wszystko co chce aby mi zostało klikam delete i zawias max myśli i myśli i końca nie widać. Wie ktoś co z tym mogę zrobić ?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 888
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

H (select by name) i potem u góry masz ikonki z rodzajem obiektów, wyłącz wszystko co nie jest helperem, włącz helpery (Display Helpers), wybierz i usuń.

Napisano
  • Autor

no niestety to nie pomaga gdyż te obiekty w tej zakładce się nie wyświetlają ;/ nawet jak zaznaczę ze na liście ma być widoczny każdy obiekt to helperów nie ma ;/

Napisano
  • Autor

coś nie chce zaskakiwać w ogóle nic sie nie dzieje ani na maxie 2012 ani 2014 ale pozbyłem się kłopotu zaznaczyłem wszystko odznaczyłem obiekty usunąłem tylko helpery które zostały zaznaczone i zostawiłem program w Piz** wyszedłem na rower po kilku 3 godzinkach wrócilem i to co miało się usunąć usunęło tylko trzeba było mu dać trochę czasu ;p chociaż dziwi mnie fakt ze tyle czasu mu to zajęło bo mam 24gb ramu