prabab Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Cóż, jest to remake mojego przedpokoju, z kamerą ustawioną tak jakbym patrzył z pokoju komputerowego (czyli tego w którym akurat jestem :)). Tekstury zrobione aparatem (tam serio jest tak napaćkane na scianach, i to celowo!)... no co ja mogę jeszcze powiedzieć, że kiczowato wygląda łóżko które patrzy na nas zza uchylonych drzwi. Render w zwykłym Scanline.
valah Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 witaj. problemy ze skala i proporcjami sa. jesli to jest mieszkanie w bloku, to drzwi 80 cm poprosze do kibelka i obok, chyba ze masz jakas ekskluzywna wersje m4. przedpokoj wydaje sie nieslychanie szeroki w ogole; zatraciles caly klimat kiszkowatosci tego wnetrza, chyba ze nie jest to wielka plyta, a wtedy na nic moje uwagi. sie nie znam :D, pozdro.
prabab Napisano 15 Wrzesień 2004 Autor Napisano 15 Wrzesień 2004 Proporcje są dobre, robione od linijki. Ten przedpokój jest bardzo spory, bo nie jest w bloku tylko w domku jednorodzinnym. I to jednym z większych domków jednorodzinnych. Z tego co wymierzyłem ma 7 metrów szerokości i 9 długości, więc o ciasnocie nie ma co mówić :) Drzwi od toalety są w rzeczywistości 60-80 a mają sporo - tylko to pomieszczenie jest bardzo niskie i zapewne dlatego tak się wydaje... Tu oryginalne zdjęcia: (Zdjęcia pomniejszone i scropowane) Ja szczerze powiem, że jedyne co mi się nie podoba to okna, które zrobiłem kwadratowe (bo tak wygląją z perspektywy pokoju kompjutrowego.)
buczer Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 niestety proporcje sa niedobre. popatrz sobie na klami, drazek do podciagania, listwe przy podlodze, gniazdko, puszki (te kuleczka nad drzwiami), drzwi od kibelka itd.
kuback Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 witam .... proporcje , proporcje , proporcje , przyjmuje że wysokość pomieszczenia ma ok 250 cm , w z wiązku z tym drzwi muszą mieć ok 200 cm , to spróbuj wysokość od górnej ościeżnicy drzwi do sufitu zmieścić cztery razy w drzwiach .... może być ciężko nawet jesli pomieszczenie miało by 300 cm wysokości .... i tj powyżej koledzy mówią , zobacz na gniazdko elektryczne , mogło by być oknem ;) pozdrawiam ! aha - drążek do podciągania wygląda jak luneta :)
valah Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 moj blad - zle ocenilem Twoje standardy zyciowe :p, ale w dalszym ciagu do poprawy jest rozmieszczenie poszczegolnych elementow i ich wzajemne wielkosci - rozmiary na przyklad szyb w drzwiach wc.
Chalek Napisano 15 Wrzesień 2004 Napisano 15 Wrzesień 2004 Poza proporcjami: tekstury nie pasuja do tych na zdjeciu (kolory). Oswietlenie lezy, zero cieni. Sufit na fotce jest zdaje sie bialy, a u Ciebie zielony. Cos jest nie tak z tekstura podlogi.
prabab Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Napisano 16 Wrzesień 2004 Kolory na renderze są takie a nie inne ze względu na to iż tam scena jest oświetlona światłem jasnoniebieskim a zdjęcie robione jest wieczorem. Po za tym odwołuje się do zdjęć - wiesz ile ja musiałem się napracować żeby cienie były tak mało widoczne? Czy widzisz cienie na zdjęciu? Bo ja ledwo ledwo.
Rekomendowane odpowiedzi