Napisano 12 Maj 201410 l Witam, po 2 letniej przerwie od rysowania, postanowiłem do tego wrócić. Wrzucam tutaj trochę starszych prac i kilka nowych. Postaram się regularnie wrzucać coś nowego. Liczę też na feedback, pozdrawiam :) Nowe prace, studia z refek ok 1 godzina każdy: Edytowane 12 Maj 201410 l przez Dagorth
Napisano 13 Maj 201410 l Fajne te graficzne rzeczy, podobają mi się (przy pierwszym mi przyszło do głowy, że byłaby fajna podstawka pod kubek ;D wybacz). Natomiast studia wydają się być niedostudiowane, ni to speedy, ni to studia. A szkoda, mógłbyś dołożyć trochę czasu do każdego kolejnego i bardziej pobadać, co się dzieje na refce (ze światłem, formą, planami, wszystkim naraz itd. - ot skupić się na czymś może). Co do kamiennego kręgu - używasz jakiegoś strasznie czapierzastego pędzla, przez co kamienie wyglądają, jakby były pokryte pleśnią. Co do widoczku z drzewami - nie wiem, jak wygląda refka, ale jestem skłonna twierdzić, że góry się nie odcinają taką ciemną, prostą krechą. Tak czy owak to już 3h bliżej do sukcesu, GL :)
Napisano 14 Maj 201410 l Autor Dzięki :).Tak wygląda refka: http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/66/6f/3c/666f3c39f779e30417a2f57ee7db0088.jpg Studia słabe, bo to moje pierwsze podejście do brushy innych niż najzwyklejszy hard i pierwsze pejzaże. Pościągałem parę zestawów pędzli od mistrzów i podczas studiów próbuję narysować każdy element (wodę, liście, drzewa), różnymi pędzlami, aż osiągnę zbliżony efekt. Staram się używać największego możliwego rozmiaru pędzla i nie pobieram koloru. Jeśli zmrużę oczy i prace wyglądają tak samo, kończę. Czy powinienem zmienić podejście?
Napisano 18 Kwiecień 201510 l Autor Pierwsza praca w zbrushu i pierwsza rzeźba. Kolejne to mazaki. Edytowane 18 Kwiecień 201510 l przez Dagorth
Napisano 26 Kwiecień 20159 l Autor Ze zdjęcia, 1 godzina. Z Bańki. Ze zdjęcia, kilka godzin. Mazaki, 1 godzina każdy.