Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Generalnie będę używał go głównie do obsługi plotera CNC, ale jak trafi się jakaś delegacja chcę móc komfortowo pracować sobie w AutoCADzie i Photoshopie, czasem Illustrator, After, Premiere oraz 3dsMax. Nie musi to być jakaś super maszyna, ale myslę, że 8GB RAMu to minimum, w kartach graficznych na laptopy się nie znam więc grunt aby nie była zintegrowana, procek jakiś i7, ewentualnie mocny i5. Przekątna najlepiej 17 i koniecznie FullHD, no chyba, że będzie jakiś dobry sprzęcik to może być 15stka.

Znalazłem coś takiego i wg mnie wygląda interesująco: http://www.x-kom.pl/p/161434-notebook-laptop-17-3-dell-inspiron-5737-i7-4500u-8gb-1000-hd8870m-fhd.html

...jednak słabo znam się na laptopach (w sumie to w ogóle słabo znam się na sprzęcie), więc prosiłbym Was o opinię czy to dobry sprzęt czy jednak za taką kase mogę kupić lepszy. Wydać chcę maksymalnie 3500.

Aha, no i najważniejsze! Koniecznie Windows 7! I tu tez dziwne, bo w tym linku co podałem wyżej jest napisane, że systemu nie ma wgranego, natomiast tutaj ten sam komputer już ma: http://www.satysfakcja.pl/p/161615-notebook-laptop-17-3-dell-inspiron-5737-i7-4500u-8gb-1000-7hp64x-hd8870m-fhd.html# tylko co ciekawe wersja Home Premium, rodzi się pytanie: czy w firmie mogę używać komputera z taką wersją okienek?

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam,

Janusz

Edytowane przez gnacik

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

porównuj procesory tu: cpubenchmark. ten proponowany przez Ciebie to straszny kasztan. Ja kupilem lenovo Y510P i gadalem z kuzynem miesiąc temu i też go kupił - przypadek akurat ale obaj szukalismy pod kątem ceny i wydajności. Nie nosiłem go nigdzie ale jak masz solidną torbę to nic się stac nie moze - to tylko plastik :)

Napisano

Podałeś laptopa z procesorem niskonapięciowym, czyli o wydajności zwykłej i5. W tej cenie z 17" najlepszym wyborem będzie Lenovo Z710 z i7 i GT745 - solidnie wykonany, podświetlana klawiatura. Niestety z Windowsem 8, ale można bez problemu zrobić tzw. downgrade do 7.

Napisano
  • Autor

Downgrade na zasadzie kupna nowej licencji czy Microsoft daje możliwość zejścia o jedną wersję w dół w jakiś inny darmowy/tańszy sposób? No i jak to jest z wersją Home, bo zapewne taką tam upchnęli...

Napisano

Dwongrade jest możliwy tylko na wersji systemu Professional. Jak masz Home to nie zrobisz downgrade'u. Dlatego poszukaj tego modelu Lenovo Z710 o którym pisał bortolomeo w wersji bez systemu operacyjnego. Dokupisz sobie oddzielnie Windows 7 64bity i zainstalujesz.