panRebonka Napisano 16 Maj 2014 Napisano 16 Maj 2014 Witam szanownych forumowiczów po długiej niebytności. Mam małą prośbę o rzucenie okiem na rzecz, którą obecnie robię, bo potrzebuję tutaj rady kogoś zdolniejszego/bardziej doświadczonego. Otóż, mam do zrobienia podmalówki stworów do gry przeglądarkowej. Wszystkie stwory są figurkami, które zostały sfotografowane pod sześcioma kątami i wyszparowane. Nie wyglądają jednak one zbyt wyjściowo - co widać na załączonym obrazku - dlatego sukcesywnie wszystkie je podmalowuję. Jak widać na załączonym obrazku, mam jednak trochę problemów z tym, żeby zachować ich bryłowatość (klientowi zależy na tym, żeby zachowały one specyficzny figurkowy "feeling"). Na części wychodzi to lepiej, na części gorzej (jak widać, te spośród przykładów zaakceptowanych są różnej jakości). Być może trochę problematyczny jest brak zdecydowanego kierunku oświetlenia (wzrouję się na oryginalnej figurce) - kierunek oświetlenia nie jest do końca zgodny z tym, co sugeruje cień. Nie mam jednak do końca na to wpływu, bo cała armada stworów jest już zrobiona w ten sposób. Smoczyszcze jest najważniejszym oponentem w grze, tak więc dobrze, żeby prezentowało się godnie. To, co w tej chwili na pewno jest do poprawy, to: - anatomia łapy (jako że z anatomii jestem noga, to i tak cudu nie będzie, ale wezmę tę część od kunia, coby wyglądało jakoś) - łuski są w tej chwili piórami, a nie łuskami - skrzydła i ogon są do wyciągnięcia - "rzeźbiony" detal jest na pewno do wyciągnięcia po całości Za wszelkie sugestie z góry dziękuję. Jeśli komuś zachciałoby się zrobić overa, będę wdzięczny podwójnie.
panRebonka Napisano 22 Maj 2014 Autor Napisano 22 Maj 2014 Postęp ze smokami: A tak mniej więcej będą wyglądać w grze: Smoki są już zasadniczo skończone. Z tej pozy z przodu jestem mniej więcej zadowolony, natomiast z tego z tyłu mniej - coś nie gra mi ze skrótem szyi i głowy, ale nie potrafię tego lepiej narysować. Cały czas też mam jeszcze wrażenie, że nie jest to taka jakość, jaka być powinna. Za wszelkie sensowne uwagi będę wdzięczny. Czeka mnie jeszcze robienie wariantów tych póz (smok lawowy, leśny, elektryczny i czarny), tak więc będę wdzięczny tym bardziej.
Rekomendowane odpowiedzi