Temporal Napisano 24 Maj 2014 Napisano 24 Maj 2014 (edytowane) Ze mną jest tak, że prędzej czy później wracam do 3d... no więc jestem :) Taki se projekcik: nie stać mnie na customową gitarkę, to wymodeluje ją sobie. Te wszystkie vintage Straty i gimbazjalne Les Paule mnie nie interesują, uwielbiam natomiast legendarne Ibanezowskie RG. Gitarka nie będzie jakaś wymyślna, ale troszkę inna niż fabryczne modele Jebaneza. W planach stały mostek TOM, biały lakier dla korpusu i główki, niebieskie pickupy (yeah!!!) i jakiś własny inlay na 12 progu. Soft: Blender, Cycles Narazie mam takie coś: PS. Proszę się nie wkurzać o gimbasiarskiego LP, to tylko taki żart, o gustach się przecież niedyskutuje :P. Edytowane 28 Maj 2014 przez Temporal
Gość Lukasz89 Napisano 25 Maj 2014 Napisano 25 Maj 2014 Cześć, wybrałeś fajną gitarę i nieźle to na razie wygląda. Zauważyłem jednak pewną nieścisłość w konstrukcji. Śruby, które masz teraz z tyłu gryfu przy główce, występują gdy stosuje się siodełko z blokadą strun. Obecnie masz normalne siodełko i stały mostek, więc te śruby i zgrubienie gryfu są zbędne. Zauważyłem też, że komora na elektronikę jest za płytka. Chyba, że chcesz zrobić tylko płytkę maskującą. Płytka ma grubość około 2mm i licuje z tyłem korpusu. Powodzenia w dalszym modelowaniu :) Pozdrawiam, Łukasz
Temporal Napisano 25 Maj 2014 Autor Napisano 25 Maj 2014 Co do tych śrub, to faktycznie "fail" :P. Odnośnie komór na pickupy, to nie ma chyba aż takie znaczenia, ponieważ jak się wsadzi tam sprzęt, to głębokości i tak aż nie będzie tak widać, rozchodzi się tylko o zauważalne rowki w korpusie, ale oczywiśćie mogę to jesszcze poprawić, zajmie to wsumie chwilkę. Dzięki za feedback.
Temporal Napisano 28 Maj 2014 Autor Napisano 28 Maj 2014 Mały update: -poprawiłem parę rzeczy jak krzywizne tyłu korpus, gdzie łączy się gryf śrubami -usunąłem śruby od główki, zgodnie z tym co pisał Lukasz89 - dodałem takie pierdóły jak pickupy, mostek, potencjometry, przełącznik pickupów i inne Ogólnie to chyba zaraziłem się tą modą na modelowanie dokładnie każdej śrubki i innych pierdół których i tak dokładnie nie widać na normalnych ujęciach :( sick ... nawet progi na ekstrymalnym zoomie mają idealny profil, ale nie chciałem już takich bezsensownych renderów wrzucać :P
Rekomendowane odpowiedzi