Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Lapek, 17 cali najlepiej, może być duży i ciężki, nie przeszkadza mi to, ew. 15 ka do rozpatrzenia

głównie pakiet Adobe (Photoshop i S-ka), czasem Corel, bywa, że są to b.duże pliki, to jest dziś mój chlebek

zabawa 3DS Maxem - w pracy klepie stale to samo z matrycy na stacjonarnym, w domu chcę się rozwijać i bawić tym programem, chciałabym też mieć możliwość użycia programów CAD (archicad) - to może będzie mój chlebek...

matryca błyszcząca mi nie przeszkadza, byleby byłaby dobra i w swietnej rozdzielczości

ma mieć dobre chłodzenie i być przy tym cichy :D

dobra pamięć i możliwość jej ew.rozbudowy

stacja dokująca nie potrzebna

dysk ssd pożądany

nie gram, audio tez nie jest mi potrzebne

w miarę solidny, ale bez wariactwa

Jestem sfrustrowana do bólu, wszyscy proponują profesjonalne super maszyny, a ja stacji mobilnej profesjonalnej raczej nie kupie, bo cena za duża, jak na 3 lata, i tak zaraz coś nowego i lepsiejszego wyjdzie i... nie stać mnie na takie ekstrawagancje

Cena do 4 tysięcy, mogę nagiąć parę stów, lepiej nie

zasugerowano mi Asusa G750JW T4060 3D (z dodatkowym dyskiem SSD z pamiecią 16GB) - ma to sens?

kiedyś podpowiedziano mi tutaj zestaw do MAXa, kupiony i działa super już trzeci rok, wiec proszę Was znów o pomoc

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Ojej, wiem ze podobnych tematów jest duzo, ale większość ma ok.roku, a to już są zmiany...

Może inaczej - lepiej dla mnie ASUS Republic of Gamers G750JW -takie coś -

http://allegro.pl/16gb-120ssd-asus-g750-i7-1tb-fhd-gtx765m-win8-i4246512747.html

albo troche mniejsze http://allegro.pl/asus-g750jw-i7-4700hq-8gb-1tb-gtx765m-win8-g75-i4266865072.html (warto do powyższego dopłacić tysiaka?)

czy Lenovo W530, Core i7-3840QM, 16GB, dysk SSHD 500GB + jakies SSD do dokupienia, matryca 1920 x 1080, TFT Full HD z podświetleniem LED 16:9, karta K200M Quadro ...

Pliiiizzz.... :)

Napisano

Azalka tematów na temat laptopów przez ostanie trzy miesiące było zatrzęsienie ziemi w cenach wszelakich. Z podanych przez ciebie brałbym pierwszego Asusa 16 gb ramu i ssd na starcie to bardzo dobry pakiet, natomiast omijaj zestawy wyposażone w karty z rodziny quadro :)

Napisano
  • Autor

Dzięki bardzo! :)

Przejrzałam wcześniej wszystkie tematy ponad rok do tyłu, ale nadal miałam wątpliwości, tym bardziej, że głównym przeciwnikiem quadro był zbanowany forumowicz, a w innym miejscu bardzo mi biznesowe lapki z taka grafiką polecano...

To idę na zakupy :)

Napisano

Przeciwnik quadro był zbanowany za swoje ogólne zachowanie na forum a nie za to ze był przeciwnikiem quadro. W rożnych watkach o sprzęcie jak byś je zglebiała znajdziesz negatywne wypowiedzi w duzej ilości do tej serii kart nvidi i kłopotów jakie z nimi są " seria pro nie koniecznie taka pro " Bo panowie we wszelkiej maści sklepach wiedzą tylko tyle co podaje dany producent a Nvidia mocno promowała serie quadro jako super sprzęt dla grafików wszelkiej maści