kuba098 Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Cześć, mam problem z moją sceną. Mam do czynienia z 3Ds Maxem od miesiąca, więc proszę o wyrozumiałość ;) Na fotce niżej jest pierwsza scenka jaką w życiu zrobiłem. Ktoś wie co może być przyczyną tej ziarnistości na szybie nad blatem i plam na szafkach (głównie wiszących) ? Na szkło i ścianę ustawiłem subdivs na 32, ale problem nie znikł GI: Light cache 1200 subdivs, Irradiance Map na High, włączona kaustyka. Envioronment multiplier 1.0, kolor ciemny granat, prawie że czarny Nie wiem co z tym zrobić, i w czym problem :/ Pod szafkami wiszącymi IES light z ustawieniami załadowanymi z pliku znalezionego w sieci. P.S Problem pojawił się przy oświetleniu nocnym, przy dziennym wszystko było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shrike Napisano 31 Maj 2014 Share Napisano 31 Maj 2014 Bardzo zależy od sceny, ale ogólnie tak jest, że ziarno się pojawia jak jest mało światła. Subdivs na 32 to nie jest dużo, spróbuj dać jeszcze więcej powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi