Napisano 9 Czerwiec 201410 l Hej, Ostatnie 3 miesiące w grupie 5 osobowej projektowaliśmy kompleks budynków zero-energetycznych czyli popularnie nazywany ZEB (Zero-energy building). Główne wymagania zakładały: 1. ściągnięcie rodzin i starszych ludzi z obrzeży miast do centrum 2. zabudowa minimum 100% (stąd wieża) Jak zwykle niecały tydzień na wszystkie rendery od zera i biegiem do drukarni :). Umiejętność dokładnego robienia renderów już chyba u mnie zanika, ale na potrzeby architektoniczne wystarcza.. Większa część projektu jak zwykle na Bechane http://bit.ly/1j6mOVR a tutaj rendery: Wszelka krytyka mile widziana na zachęte odwiedzenia bechance model 1:200 :) Edytowane 9 Czerwiec 201410 l przez mercedesslr
Napisano 9 Czerwiec 201410 l Autor szybkie pytanie. Dlaczego miniaturka załącznika wyglądają jakby była z wysoko ustawioną ekspozycja? coś źle robię? Nawet obniżyłem ekspozycję w PSie i nie pomogło [edit] dzięki małej pomocy problem rozwiązany :) Edytowane 9 Czerwiec 201410 l przez mercedesslr
Napisano 9 Czerwiec 201410 l próbowałeś wykorzystać camera raw corection w photoshopie szczególnie pędzelek poprawek? Hmm sam dobrze to określiłeś najpierw miałem się zapytać czy aby na pewno to są twoje prace :) Tak zasadniczo to bym powiedział przemilczmy to i raczej nie jest to czymś czym się należy chwalić od strony wulkanizacyjnej. Ale jako zobrazowanie projektu jest oki :) pytanie czy klient łyknął bo jak tak to niema co dalej ciągnąc tematu :)
Napisano 9 Czerwiec 201410 l Autor zdaje sobie sprawę, że nie ma szału ale chciałem pokazać ZEB jako ciekawostkę.. szczególnie w tych projektach które tutaj robimy na uczelni w Danii chodzi o pokazanie wielu aspektów projektu i często wygrywa ilość a nie jakość.. nie wykonuje się dwóch czy trzech dobrych widoków a całą masę...Nie zalezy im tak bardzo na jakości wizek, jak na samym projekcie. Ostatnio na egzaminie zarzucono mi że nie pokazałem wszystkiego a zrobilem 9 wizualizacji... tym razem wyszło trochę więcej ale część z nich zachowam dla siebie (są niedopuszczalne od strony wizualnej ;). Najlepsze jest to że początkowy plan zakładał jeszcze więcej widoków tylko się na to nie zgodziłem i udało mi się to wywalczyć! Następnym razem obiecuję poprawę ;)