Skocz do zawartości

Multiscatter problem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Czy ktoś miał problem z multiscatterem w połączeniu z modelami z archmodels vol. 124? Co bym nie robił to się wysypuje przy renderowaniu. Materiał zmieniałem, łączyłem z innymi obiektami, weldowalem vertexy i dalej to samo. Co ciekawe, sypie się tylko z multiscatterem, z adv painterem już jest ok. Adv. painter nie nadaje się do większych powierzchni a i nawigowanie tym jest słabe. Szkoda że takie fajne modele leżą bezużyteczne. Zanim wydam kilkaset euro na foresta próbuję jeszcze z tym multiscatterem.

Macie jakieś propozycje ?

Kiedyś pisałem do everów w tej sprawie ale nie udało się nic ciekawego wymyślić. Nie wiadomo czy problem jest z modelami czy z pluginem.

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

:)

Jasne że to zrobiłem. Trop prowadzi do materiału, bo na szaro się renderuje ale jak nadaję jakikolwiek inny vrayowy który używałem w scenie na innych modelach to się sypie.

Napisano

u mnie na tych modelach w połączeniu z multiscatteram max się wywalał po zamianie normal map na vraynormal wszytko dział bez zastrzeżeń w ogóle zauważyłem że vray 3 ma często kłopoty z normal map