Skocz do zawartości

[Action Script 3.0] problem z ustawieniem focus'a na input [ROZWIĄZANY]

Featured Replies

Napisano

Hej chłopaki

Pytanko takie mam. Do stage'a dodaję około 30 przycisków (zrobionych jako mc w którym w środku jest input text z ustawionym label) zwykłą pętą for.

Jeśli chcę ustawić focus myszką to wszystko wygląda spoko bo robię to przez MouseEvent i w funkcji dodaję:

evt.currentTarget.LABEL_INPUT.stage.focus = evt.currentTarget.LABEL_INPUT;

i takie rozwiązanie działa. Jednak chcę aby po wprowadzeniu tekstu o konkretnej długości focus ustawiał mi się na kolejny input w następnym dodanym przycisku. Próbowałem ustawiać PRZYCISK.name z wartością Number dla każdego dodawanego przycisku i jak sobie to trace'uje (przy kliknięciu myszki ) to też jest spoko i wyświetla. Ale jak dodam sobie dodatkowy listener na EventChange na każdy przycisk, to w jakikolwiek sposób nie próbowałbym sobie ustawić tego focusa na następny to wywala mi mi jakieś błędy.

===============================================

EDYTOWANY

===============================================

Podaję bo może ktoś już miał z czymś podobnym problem i się namęczył:

Jako, że ja miałem focus ustawiony na TextField, który był w MovieClip'ie, wobec którego ustawiona była zmiana focusu na następny MovieClip to musiałem zastosować podwójne odniesienie do rodzica aktualnego focus'a...

Czyli: MovieClip1 - nazwa naszego klipu (MovieClip1.name)

MovieClip1 = Number(MovieClip1)+1; //zmiana na numeryczny + inkrementacja
MovieClip1 = String(MovieClip1);      // z powrotem na tekstowy 
mt.currentTarget.stage.focus = mt.target.parent.parent.getChildByName(MovieClip1).textfield;

Edytowane przez Kim Bo
ROZWIĄZANY

• Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi