Napisano 21 Czerwiec 201410 l Hej chłopaki Pytanko takie mam. Do stage'a dodaję około 30 przycisków (zrobionych jako mc w którym w środku jest input text z ustawionym label) zwykłą pętą for. Jeśli chcę ustawić focus myszką to wszystko wygląda spoko bo robię to przez MouseEvent i w funkcji dodaję: evt.currentTarget.LABEL_INPUT.stage.focus = evt.currentTarget.LABEL_INPUT; i takie rozwiązanie działa. Jednak chcę aby po wprowadzeniu tekstu o konkretnej długości focus ustawiał mi się na kolejny input w następnym dodanym przycisku. Próbowałem ustawiać PRZYCISK.name z wartością Number dla każdego dodawanego przycisku i jak sobie to trace'uje (przy kliknięciu myszki ) to też jest spoko i wyświetla. Ale jak dodam sobie dodatkowy listener na EventChange na każdy przycisk, to w jakikolwiek sposób nie próbowałbym sobie ustawić tego focusa na następny to wywala mi mi jakieś błędy. =============================================== EDYTOWANY =============================================== Podaję bo może ktoś już miał z czymś podobnym problem i się namęczył: Jako, że ja miałem focus ustawiony na TextField, który był w MovieClip'ie, wobec którego ustawiona była zmiana focusu na następny MovieClip to musiałem zastosować podwójne odniesienie do rodzica aktualnego focus'a... Czyli: MovieClip1 - nazwa naszego klipu (MovieClip1.name) MovieClip1 = Number(MovieClip1)+1; //zmiana na numeryczny + inkrementacja MovieClip1 = String(MovieClip1); // z powrotem na tekstowy mt.currentTarget.stage.focus = mt.target.parent.parent.getChildByName(MovieClip1).textfield; Edytowane 22 Czerwiec 201410 l przez Kim Bo ROZWIĄZANY