Temporal Napisano 29 Czerwiec 2014 Napisano 29 Czerwiec 2014 Chciałem potestować sobie Corone i mam problem z exporterem. Podążam instrukcjami z tej stronki http://blenderartists.org/forum/showthread.php?299637-Addon-Corona-Render-Exporter-v-1-6 zassysam standalone oraz exporter. Rozpakowywuje pliki exportera i wsadzam do katalogu z addonami. W user preferences w addonach, odnajuje corone, ale przy wlączeniu ptaszka wyskakuje error report. Sprawdzałem na wersj 2.7a jak i na 2.69 (tu powinna chodzić na 100%). W pierwszym przypadku coś tam wyskakuje o problemie z załadowaniem UI a w drugim, że nie może załadować materiałów. Ktoś coś wie, doradzi?
floo Napisano 29 Czerwiec 2014 Napisano 29 Czerwiec 2014 Zainstalowałeś w tym folderze? C:\Users\User\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.70\scripts\addons
Temporal Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Napisano 30 Czerwiec 2014 scieżka mam trochę inną, ale to raczej bez znaczenia prawda? exporter jest wsadzony do folderu addons, który zanjduje się w folderze z blenderem. Za każdym razem gdy chcę załadować addona, dostaje error raporta :/
floo Napisano 30 Czerwiec 2014 Napisano 30 Czerwiec 2014 wrzuć screena z errorem do wątku z coroną. Jak nazywa się folder w którym masz addon? render_corona? Czasami miałem problemy kiedy nazwa folderu miała niepotrzebne znaki, co powodowało problemy z addonami.
Temporal Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Napisano 30 Czerwiec 2014 Tak, folder nazywa się "render_corona". Exporter jest w tym folderze, co trzeba, nie wiem w czym tkwi problem :/
floo Napisano 30 Czerwiec 2014 Napisano 30 Czerwiec 2014 Problem może być w ścieżce samego Blendera. Pobierz sobie wersje Zip i sprawdź czy odpalisz z takiej ścieżki: E:\Blender\2.70\scripts\addons\render_corona
Rekomendowane odpowiedzi