Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chciałem potestować sobie Corone i mam problem z exporterem. Podążam instrukcjami z tej stronki http://blenderartists.org/forum/showthread.php?299637-Addon-Corona-Render-Exporter-v-1-6 zassysam standalone oraz exporter. Rozpakowywuje pliki exportera i wsadzam do katalogu z addonami. W user preferences w addonach, odnajuje corone, ale przy wlączeniu ptaszka wyskakuje error report. Sprawdzałem na wersj 2.7a jak i na 2.69 (tu powinna chodzić na 100%). W pierwszym przypadku coś tam wyskakuje o problemie z załadowaniem UI a w drugim, że nie może załadować materiałów. Ktoś coś wie, doradzi?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zainstalowałeś w tym folderze?

C:\Users\User\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.70\scripts\addons

Napisano
  • Autor

scieżka mam trochę inną, ale to raczej bez znaczenia prawda? exporter jest wsadzony do folderu addons, który zanjduje się w folderze z blenderem. Za każdym razem gdy chcę załadować addona, dostaje error raporta :/

Napisano

wrzuć screena z errorem do wątku z coroną.

Jak nazywa się folder w którym masz addon? render_corona?

Czasami miałem problemy kiedy nazwa folderu miała niepotrzebne znaki, co powodowało problemy z addonami.

Napisano
  • Autor

Tak, folder nazywa się "render_corona". Exporter jest w tym folderze, co trzeba, nie wiem w czym tkwi problem :/

Napisano

Problem może być w ścieżce samego Blendera. Pobierz sobie wersje Zip i sprawdź czy odpalisz z takiej ścieżki: E:\Blender\2.70\scripts\addons\render_corona