Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 4,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pozatym ze twoj temat niejest w dziale w ktorym powinien sie znajdowac to pytanie jsert troche tak za ogolne ... powiedz co chcesz zrobic bo logo moze byc jakis ksztalt obracajacy sie na renderze ....

Napisano
  • Autor

hm.. logo ma przedstawiac pewien napis ktory bedzie "wystepowal" przed filmem ( zmieszanym z grafika 3d ) ale nie mam na nie kompletnie pomyslu :(

Napisano

No to zacznij od pomysłu :) Inaczej nie wiadomo nawet jaki tutorial...

czy od ognia czy od wody czy od cząsteczek a może od morfa...

Najpierw pomysł... potem technika wykonania

Napisano
  • Autor

fakt.. musze cos wymyslec - najlepiej zeby nie bylo zbyt skomplikowane w zrobieniu i efektownie wygladajace..

Napisano

mr.funky... zrób szkice i wklej tutaj. Wtedy pogadamy. Coś jakby z ogniem przelatującym to już jest jakiś punkt wyjścia ale to wciąż za mało...

pozdrawiam

Marcin... to nie będzie konieczne.

Napisano
  • Autor

ok szkicy nie narysowalem z braku czasu ale moge narazie opisac jak logo ( wedlug mnie ) powinno wygladac. Rozwazalem kilka metod ale sie jeszcze nie wybralem jaka bedzie najlepsza..

1) cos jak w kinie przed seansem - spadajace literki ( BEST ) z tym ze moj napis jest duzo dluzszy takze odpada raczej ( napis to Impossible Effects.. - nie smiejcie sie ;)

2) tak jak juz wczesniej napisalem cos zwiazanego z ogniem.. moze to byc np. napis Impossible Effect za ktorym przelatuje "fala ognia" ktora jakby przedostaje siętroche w przerwy pomiędzy literkami itp.

3) tutaj jeszcze nie wiem.. - kolega podpowiedzial mi ze mozna zrobic bardziej zlozona animacyje ale nie wiem co o tym myslicie - jest pole na nim rośnie sobie maly kwiatek, wstaje slonce, kwiatek sie rozwija, ptaszki cwierkaja ( taka sielanka ) i nagle nie wiadomo skad pojawia sie but ktory depcze kwiatka ( jakis stary taki, poobdzierany ). oczywiscie momentalnie zmienia sie muzyka na jakas glosna, rockowa a na tym pokazuje sie napis... troche pogmatwane chociaz ciekawie by bylo gdyby to wyszlo..

Napisano

Jeśli cokolwiek z tego ma sens...

To chyba tylko pomysł nr.2 .... ogień...

Z tym butem to takie dziecinne niestety...

No dobra... to do roboty :)

Zrób napis.... niech spada.. a ogień zostawmy sobie na deser :)

(jeśli masz kamerę, to byłoby super nakręcić taki ogień.. wystarczy w ciemnym pomieszczeniu jakiś lakier i zapalniczka :)) Chyba że chodzi o taki ogień mięsisty i gęsty... no to stary... lepiej nie rób tego w domu :p chyba że w 3d

pozdro

Napisano
  • Autor

wiem, chodzilo mi tu od poczatku o 3d. Widzialem nawet ostatnio fajny efekt w czolowce jakiejs gry.. Cos bardzo podobnego do tego o czym juz wczesniej pisalem ( mam na mysli ten ognien ) ale literki jakby wylanialy sie z przelatujacej kuli ognia i same tez sie palily ( textura sie palila :P )... nie wiecie czy sa gdzies na necie tutoriale opisujace tworzenie takiego "ogniestego" efektu? :)