Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hola ;)

Już od dłuższego czasu zgłębiam temat 3D i tak postanowiłem w końcu założyć teczkę. Pociąga mnie szeroko pojęta grafika 3D, jednak najbardziej gdzieś tam projektowanie gier, choć przyznam, że grać przestałem już parę ładnych lat temu. Od kiedy wiem poniekąd z czym to się je i w jaki sposób powstają, nie sprawiają mi już przyjemności, ale czerpię przyjemność z samego projektowania.

Na początek taki panel / ściana sci-fi. To efekt badania tematu tekstur głównie, bo model, to zwykły lekko powyginany plane z wygładzonymi krawędziami.

Blender

Marmoset

nDo

dDo

Model do obejrzenia na Sketchfab(p): >>> KLIK

3omNDqN.jpg

vQ3NioB.png

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

EDIT: Drugi panel, wymodelowany i oteksturowany dzisiejszej nocy.

Timelapse:

5qJPjvl.jpg

Endżojujcie.

Edytowane przez groch

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Nowy model, panel / platforma.

Blender, nDo, dDo, Marmoset.

ZzBm76i.jpg

I łódka, przy której siedziałem wczoraj i dziś:

VV68gXj.jpg

Edytowane przez groch

Napisano
  • Autor

Hej wszystkim. :) Dawno mnie tu nie było, ale niedawno znów wciągnąłem się w Blendera i zrodził się w mojej głowie pomysł na rozpoczęcie prac przy swoim własnym filmie (shorcie). Pomyślałem, że będę dokumentować wszystko w tym miejscu.

W tej chwili pracuję nad wymodelowaniem głównej postaci. Zacząłem od głowy, na ten moment nie zaimplementowałem jeszcze tekstur, oprócz normal mapy. Wyrzeźbiłem ją w Sculptrisie i ZBrushu, wykonałem retopologię i wypaliłem detal z rzeźby.

Taki szybki, prosty render w Blender Cycles:

2MamXfC.png

wUbtiAQ.png

Edit:

Jeszcze taki render sprzed chwili, sprawdzam różne wersje oświetleń itp. Zacząłem malować też teksturę diffuse:

vaaAtIu.png

Pracuję dalej nad teksturą, chyba bardziej podobają mi się ciemne usta i jasna szczęka, więc będę chciał to poprawić:

ZHMC9w7.png

Nieco większa rozdzielczość + dodana specular mapa:

6seTaZs.png

Edytowane przez groch

Napisano
  • Autor

Hej!

Póki co jednak porzuciłem pomysł z shortem i zająłem się bardziej dłubaniem pojedynczych modeli.

Takie coś na dziś, jak na razie WIP. Wymodelowane, oteksturowane i wyrenderowane w Blenderze (Blender Cycles):

o3hiuQT.jpg

A tutaj trochę zabawy z tworzeniem shaderów w Blenderze (render w Blender Cycles, jedynie model zapożyczyłem od LuxRendera):

9wZz0Yb.png

Edytowane przez groch

Napisano
  • Autor

Nóż survivalowy wymodelowany w Fusion 360:

Zbozpyw.jpg

Edytowane przez groch