Krzysztof Kucharz Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 Maxowski UVW mapping modifier jest niewystarczający/niezadawalający dla bardziej skomplikowanych modeli. Moje pytanie brzmi, czy slyszal ktos o pluginach, ktore oprocz planar/spherical/cylindrical.. daja mozliwosci tworzenia wlasnego gizma dla UVW mappingu? Nie chodzi mi tu o programy "rozcinające mesha" czy tez alternatywne sposoby teksturingu. Chodzi mi po prostu o to czy istnieje mozliwost tworzenia wlasnych ksztaltow dla gizm?
Ka21k Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 Czy aby czas potrzebny ci na stworzenie wlasnego gizma (jesli wogole mozna by takie zrobic) nie bedzie wiekszy od wykozystania Unwrap UVW i poteksturowania ta metoda?
Krzysztof Kucharz Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Napisano 20 Wrzesień 2004 Zgadza sie, ale pytam z ciekawosci. Czy wogole istnieje mozliwosc (jakas) tworzenia wlasnych gizm?
bartonfink Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 o ile dobrze kojarze to manuka texture layers ma takie mozliwosci ale glowy sobie nie dam uciac bo slabo poznalem tego plugina
Salvator Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 ee... taki urok gizma, że jest proste, musi być o ile dobrze mi wiadomo definiowane matematycznie, tylko wtedy rzutowanie obiektu ma jakiś sens. (i chyba w ogóle jest możliwe) W sumie to trzeba by potem robić gizmo dla gizma ;]
bartonfink Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 http://www.mankua.com/texturelayers.cfm osobiscie wole standardowy unwrap + deepuv :)
Krzysztof Kucharz Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Napisano 20 Wrzesień 2004 ee... taki urok gizma, że jest proste, musi być o ile dobrze mi wiadomo definiowane matematycznie, tylko wtedy rzutowanie obiektu ma jakiś sens. (i chyba w ogóle jest możliwe) W sumie to trzeba by potem robić gizmo dla gizma ;] Hehe, wlasnie myslalem o tym i doszedlem do tego samego wniosku, kazdy rodzaj gizma ma unikalną interpretację matematyczną. Choc zaluje, ze np nie da sie gizmom dac prostych modyfikatorow w stylu bend :) No chyba ze sie da... Z drugiej strony modyfikator bend tez ma swoje gizmo...
Rekomendowane odpowiedzi