Gość maxweil2 Napisano 29 Lipiec 2014 Napisano 29 Lipiec 2014 (edytowane) Witam was ;) Odrazu na wstępie zastrzegam że moja wiedza jest mała ;) Mam pewien problem. Posiadam model wykonany w 3ds max przy pomocy V-ray. Chcę go wyeksportować najlepiej do .pdf 3D. Uzywam pluginu Simlab Pdf export. Problem polega na tym że w eksportowanym modelu brakuje tekstur. Tekstury nie są nałożone normalną metodą tylko przy użyciu V-ray. Czy jest sposób aby wykonać eksport wraz z teksturami / materiałami v ray? Nie wiem do końca czy dobrze to opisałem ;) Wstawiam render z 3ds max który posiada wszelkie kolory i materiały. Niestety niema takiego efektu po eksporcie do pdf. edit: Może znacie jakiś inny sposób prezentacji modelu? Z możliwością obracania i przybliżania? Edytowane 29 Lipiec 2014 przez maxweil2
PICsell Napisano 29 Lipiec 2014 Napisano 29 Lipiec 2014 https://sketchfab.com/ ? A tekstury pewnie musisz wypalić żeby to się trzymało.
Biolo_idiota Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 Wypalenie tekstury, to texture baking Tutaj masz wszystko opisane, powinno rozwiązać Twój problem w pełni.
Rekomendowane odpowiedzi