Biolo_idiota Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 Witam Na chwilę obecną odczuwam niepohamowaną chęć kupienia nowego komputera dla przyspieszenia pracy w 3D. Obecnie posiadam taką maszynę: Grafika: Nvidia Geforce GTX 560 TI Procesor: Intel Core i7 2600K CPI @3.40GHz Dyski: OCZ - Agility3 ATA Device (SSD 60GB na system zaczyna szwankować) I dwa inne 250 GB i 2TB Dodatkowo 16 GB Ramu w 4 kościach. Chcę to wszystko updatować, zachowując możliwie jak najwięcej z poprzedniego kompa, na całość mogę wydać około 5000zł. Niestety, nie jestem specjalnym znawcą i nie chce kupić szmelcu, poprzedni komp też mi ktoś składał. Czy mogli byście doradzić mi coś? Dodam, że przy pracy w 3D głównie modeluję wnętrza, które renderuję z procesora.
Baribal Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Procesor masz dobry tylko chyba nie podkręcony, zainwestuj w bardzo dobre chłodzenie na procesor (thermalright Macho HR-02 i podkręcaj. Zmień dysk SSD na lepszy i wydajniejszy jeśli masz ochotę, np Plextor M6s 256GB. Jeśli nie znasz się na podkręcaniu a nie chcesz się uczyć to napewno znajdziesz firmę która zajmuje się tym i ma doświadczenie.
Rekomendowane odpowiedzi