Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Chciałem przedstawić kilka swoich prac, sprzed półtora roku, do teraz. Tak jak w temacie, trochę malarstwa, rysunku, szkiców i dwa murale. Mam też kilka innych prac i projektów które myślę mogą zainteresować ( rzeźby, amatorski mapping 3D, modyfikacja do gry w stadium alpha itp. ): http://morgans.cgsociety.org/

Na mojej stronie prace są poupychane, po kliknięciu w poszczególne projekty jest tego więcej.

Malarstwo

1196401_large.jpg1196401_48699_large.jpg1196401_48702_large.jpg1196401_48705_large.jpgJnGbI54.jpgaOkTeb6.jpg660a17k.jpg

Przepraszam za bajzel w pokoju ;) Kilka prac razem ( format 50x70cm )

1196401_48706_large.jpg

Dwa formaty 100x70cm:

GeccKCC.jpgY9gmyrP.jpg

Rysunek:

Studium mięśni twarzy (100x70 cm)

0Uug5ja.jpgloeVI4o.jpg1lbKWhU.jpgb9y3ON8.jpg

Jeżeli chodzi o szkice, to zrobiłem trochę tablic ( jedna tablica zawiera 4 strony szkiców ). Jest tego dużo, więc zapraszam tutaj:

http://morgans.cgsociety.org/art/sketch-book-april-2014-july-realistic-2d-1197888

1197888_49578_large.jpg

Jeżeli chodzi o murale, to razem z moim dobrym kolegą

zrobiliśmy dwa:

IlVrxMA.jpgUVQgadt.jpg

Cóż, na ten moment to chyba wszystko co jest warte uwagi. Mile widziana krytyka i opinie ;)

Edytowane przez PerMorgan

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mnie się podoba, a murale wgniatają w fotel:P W studium postaci zauważyłem że studiujesz anatomie dość wnikliwie, mieśnie, szkielet etc. niby fajnie ale nie skupiasz się na ogólnych proporcjach postaci. Mam trochę wrażenie że chciałeś jak najszybciej naszkicować postać i potem dobrać się do mięsa:D Trochę nie ma sensu zagłębiać się w układy kostne i mięśnie kiedy podstawowe proporcje kuleją. Można nabawić się przy tym złych nawyków. To samo do twarzy. Moim zdaniem lepiej jest zrobić kilka mniejszych szkiców, nauczyć podstawowych form i proporcji a dopiero potem walczyć z anatomią na poziomie medycyny:D... Rozumiem, że to rysunki z przed 1,5roku ale na nowych rysunkach masz podobny problem. Na twoim profilu CGsociety masz masz bardzo fajnie zrobione modele postaci, cyborg wymiata, więc rozumiesz o co chodzi. Masz tylko problem z pokazaniem tego w 2D. Spróbuj może patrzeć na postać jak na bryłe geometryczną i próbuj ją umieścić w trójwymiarowej przestrzeni. To wymaga zrozumienia działania perspetywy. Na twoich pejzarzach i architekturze nie widać tego zrozumienia. Polecam rysowanie prostych brył w perspektywie,a jak to ogarniesz to jesteś w stanie narysować wszystko:P

Napisano

Podoba mi się ilustracja:) na sciane. A jeżeli chodzi o rysunek odręczny/akademicki to popracował bym nad kreska, dla bym troszkę życia dla niej:P więcej ekspresji i konstrukcji:) A no i za cieple domowe śwatło, chciał bym pochwalić ostatnich martwiaczków:)