Gość m0rd0r Napisano 4 Sierpień 2014 Share Napisano 4 Sierpień 2014 Hejka, zaczynam swoją przygodę z 3DS Max. Mam program w wersji 2012, czy wersja 2013 dużo różni się ? Nie mogę wskoczyć na wersję 2015 ze względu na sprzęt jakim dysponuję. Czego chcę się nauczyć? Podoba mi się dziedzina interrior, ogólnie przeniesienie budynków do wirtualnego świata. Obecnie buszuję po YT, i oglądam tutoriale, duża część z nich jest już dla średnio obeznanych, ja szukam czegoś z podstawiami. Dobrze do mnie trafiają tutoriale pisane, czy książka: - 3ds Max 2012. Biblia HELION -Wizualizacje architektoniczne. 3ds Max 2013 i 3ds Max Design 2013 szkoła efektu HELION Oraz dwie płyty DVD z videotutorialami: Kurs 3ds Max - esencja Kurs 3ds Max - interrior Czy te materiały to dobra baza do startu ? Coś jeszcze polecicie ? I jak z tymi różnicami 3DS Max 2012 vs 2013. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 6 Sierpień 2014 Share Napisano 6 Sierpień 2014 Radziłbym unikać wersji 2012. Z autopsji wiem, że ta wersja ma tendencje do tworzenia bardzo dziwnych i trudnych do rozwiązania problemów które na innych wersjach raczej nie występują, nie wspominając o wydajności i stabilności ;) Co do tutków to dla początkującego mogłoby być fajne Digital-Tutors. Tłumaczą bardzo dokładnie i powoli. Co do książek zdania są podzielone, jedni polecają inni odradzają, ale jeśli uważasz, że takie książki dobrze do ciebie trafiają to ja bym zainwestował, sam mam i uważam, że jest naprawdę dobra. Ja prywatnie takie dvd z kursami bym chyba odradzał (chociaż sam nigdy czegoś takiego nie próbowałem), sporo ludzi naprawdę dobrych z branży ma własne kanały na YT, strony z tutkami itp. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi