Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

W tym cyklu chciałbym przedstawić to co polscy inżynierowie i robotnicy produkowali od roku 1945.

Technika

Połączenie C4d i Zbrusha , podstawa modelowania to C4d , " zmiękczanie" , malowanie i teksturowanie w Zbrush ,

potem powrót i render w C4d .

Render

zwykły , z opcji jest Ao i Gi

Uwagi

te modele , chciałbym przedstawić jako miniatury , obracające się na podstawce , do tego akurat modelu dodam na pace

puchy farby lub coś podobnego , jako że ten model waży zaledwie 12 mb to cel nie jest za ambitny , jak na mój komputer ,

( z powodu wagi musiałem porzucić ważące więcej projekty ).

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Całkiem ok ten Żuczek tylko zmniejsz kierunkowskazy boczne, popraw wytłoczenie poniżej klapy maski i dodaj na masce plakietkę z logiem ;)

Napisano
  • Autor

Dzięki za uwagi ,

wytłoczenia boczne zmniejszone , zostało jeszcze wiele drobiazgów , ale z braku czasu , zajmie to chwile ,

teraz przedstawię jeszcze niedokończoną pakę .

885yx6j5.png

Napisano

textury wyglądają pożądnie, ale światło wszystko psuje. Popracował bym troche nad tym. Jeżeli chodzi o sam render, może sprubował byś wykonać kilka osobnych renderów każdy z innym oświetleniem i wymieszać je w np. GIMPie. Pamiętaj, że w takim przypadku materiał sdzkła powinien być renderowany tylko raz, a kolejne rendery powinny mieć niezdefiniowany materiał szyb. to powinno zniwelować sztuczny niebieski odblask. Tu jest genialny tutorial jak ładnie zrenderować tego typu scene

( niestety w blenderze, ale zasady sa te same).
Napisano
  • Autor

dzieki jeszcze raz za słuszne spostrzeżenia ,

kilka dni temu wydawało mi się że takie coś będzie fajne , a teraz sam nie wiem , miałem dodać piasek jakąś betoniarkę , żeby to wyglądało na jakiś remont lub etc.

A teraz co techniki , zdjęcie wiaduktu wrzucone do C4d , pod żuka plane aby imitować cień , jak również żeby dopasować pachołki , z tyłu jeszcze dałem barierkę ale na razie ją usunąłem , właz do studzienki fotomontaż , hasło na górze ma pokazywać epokę kiedy naprawdę istniał Polski przemysł (nie tylko samochodowy) .43a5c988f75a5.png.html

większy rozmiar zdjęcia na

http://zapodaj.net/43a5c988f75a5.png.html

Edytowane przez robi1906