Napisano 7 Wrzesie艅 201410 l Witam, 聽 Powiedzcie mi czy taki gtx jak w temaci enadaje si臋 dla Vray RT - renderowanko interior贸w czy wyobra藕nia mnie ponios艂a i m贸g艂bym go ewentualnie u偶ywa膰 tylko w podgladzie. R贸wnie偶 chcia艂bym wiedzie膰 czy karta OC jest dobrym czy mo偶e z jaki艣 powod贸w jest niestabilna..? je偶eli tak to czy zmiana ch艂odzenia z referyncyjnego na niereferencyjne cos by tutaj pomog艂o. 聽 聽 pozdrawiam
Napisano 7 Wrzesie艅 201410 l Wyobra藕nia cie ponios艂a vray rt to nie renderer tylko active shade nadaje si臋 do podgl膮d贸w a nie do finalnych render贸w. Tak og贸lnie posiadasz ju偶 ta kart臋 czy zamierzasz kupi膰?
Napisano 7 Wrzesie艅 201410 l Autor Nie no dopiero zamierzam kupi膰 no i w艂a艣nie robie rozeznanie z czym mam wog贸le doczynienia. Og贸lnie chodzi mi o sprawny podglad w RT- ustawienia 艣wiat艂a itp - ostateczny render przez CPU Narazie wiadomo sprawdzam to +/- przez ligcht cache ale z tego co widz臋 to RT jest niepor贸wnywanie szybszy. co do kompa to I7 3820 ASUS X79 16 GB RAM 聽 聽 pozdr.
Napisano 7 Wrzesie艅 201410 l ile cie ma ta karta kosztowa膰 ? bo w艂a艣ciwie od tego zale偶y co ci poradzi膰
Napisano 7 Wrzesie艅 201410 l Autor No i tu jest w艂a艣nie problem.. 聽 Jak zaczyna艂em swoje rozwa偶ania to by艂em na poziomie gtx 650, ale.. jak zaczo艂em zg艂臋bia膰 temat to wyczyta艂em.. dop艂a膰 50z艂 to bedziesz mia艂 tak膮 a ta ma juz to i to, pozniej jak ju偶 masz to i to to czego nie dop艂aci膰 jeszce 50 i mie膰 tamto.. i tak ju偶 doszed艂em do 7-8 st贸wm.. 聽 po drodze by艂o 660 TI, 580 i cos tam jeszcze... 聽 聽 pozdro.
Napisano 7 Wrzesie艅 201410 l w takim przypadku GTX 760 omi艅 w og贸le seria 6 bo to nie jest zbyt udana seria nvidi
Napisano 7 Wrzesie艅 201410 l Autor czyli 760 no i co z OC wyczyta艂em (chyba nawet gdzie艣 tu na forum) 偶e OC si臋 nie nadaja bo.. no w艂a艣ne tego ju偶 nie napisali, ale na logke pewnie z powodu podkr臋cenia si臋 szybko przeg偶ewaj膮, mo偶e ch艂odzenie niereferencyjne cos by tutaj pomog艂o...
Napisano 7 Wrzesie艅 201410 l w takim przypadku GTX 760 omi艅 w og贸le seria 6 bo to nie jest zbyt udana seria nvidi 聽 nie to 偶e nie udana tylko ukierunkowana na co innego.
Napisano 7 Wrzesie艅 201410 l OC og贸lnie oznacza 偶e karta jest podkr臋cona przez producenta a tak偶e ze posiada mo偶liwo艣膰 podkr臋cenia jej samemu producenci nigdy nie podkr臋caj膮 drastycznie kart graficznych jest to 艣rednio skok o 100MHz natomiast karty te s膮 wyposa偶one w mocniejsze i wydajniejsze systemy ch艂odz膮ce
Napisano 8 Wrzesie艅 201410 l Autor nie to 偶e nie udana tylko ukierunkowana na co innego. 聽 a na co ukierunkowana.. pytam bo widze mase test贸w r贸wnie偶 na 6xx szczeg贸lnie na TI
Napisano 8 Wrzesie艅 201410 l Autor Nie rozumiem czego艣 wszyscy pisz膮, 偶e seria 6xx si臋 nie nadaje ale przecie偶 6xx i 7xx jest zbudowana na tym samym uk艂adzie GK104..
Napisano 8 Wrzesie艅 201410 l a na co ukierunkowana.. pytam bo widze mase test贸w r贸wnie偶 na 6xx szczeg贸lnie na TI 聽 Seria 5xx by艂a uk艂onem dla tych co renderuj膮.. natomiast seria 6xx by艂膮 g艂贸wnie zrobiona dla gier tylko i wy艂膮cznie i troche z tym przesadzili.. i seria 7 jest takim pomostem mi臋dzy 5 a 6. a karty 780 i titan to jest ju偶 typowy rendering bo to ten sam uk艂ad co tesla.
Napisano 8 Wrzesie艅 201410 l Autor no dobra.. a co z tym gtx 580 ? mo偶e t膮 kart臋 skoro jest taka t艂usta?? w ko艅cu to fermi, o ile jest lepsza od 760 i czy w og贸le? S艂ysza艂em tylko, 偶e jest masakrycznie pro膮do偶erna.
Napisano 8 Wrzesie艅 201410 l Je艣li nie b臋dziesz u偶ywa艂 renderer贸w typu octane (tylko gpu) lub hybrydowych np thea, indygo a tylko vray i vray rt to nie ma sensu zakup 580 kt贸ra jest pr膮do偶erna, natomiast je艣li by艣 si臋 ukierunkowywa艂 do renderowania jednak na gpu to 580 w swojej wydolno艣ci jest zbli偶ona do gtx 780
Napisano 8 Wrzesie艅 201410 l Autor oki troche mi rozja艣ni艂e艣 sytuacje teraz si臋 zastanawiam czy do Vray RT active shader potrzebuje 760 - w koncu to tylko podgl膮d ni erendering, czy mo偶e jaka艣 560 ti nie wystarczy - omijam serie 6xx? nie chce 偶eby teraz nie by艂o przerostu formy nad tre艣ci膮 - ogl膮danie podgl膮du na jaki艣 zby mocnej karcie - o ile 760 mo偶emy nazwa膰 zbyt mocn膮..
Napisano 8 Wrzesie艅 201410 l Musisz sobie policzy膰 ile czasu zaoszcz臋dzisz dzi臋ki temu i czy u偶yjesz tego czasu na to 偶e zroibsz wi臋cej zlece艅 i zwr贸ci ci si臋 ta inwestycja.
Napisano 8 Wrzesie艅 201410 l Autor dobra wybieram 760 g艂贸wnie dla tego i偶 nie mam do艣wiadczenia z renderowaniem przez GPU, i nie wiem czy 580 jest ju偶 wystarczaj膮ca czy np trzeba j膮 w SLI podpi膮膰, 偶eby w og贸le si臋 w 艣wiecie renderingu GPU porusza膰, no i jeszcze kwestia pami臋ci karty - czy mi si臋 scenki zmieszcz膮. Gdzie艣 wyczyta艂em 偶e renedring przez GPU to nadal sprawa przysz艂o艣ci i raczej ma艂e scenki albo modele w o艣wietleniu scenicznym tam klepi膮. Wi臋c przy 760 b臋d臋 mia艂 przynajmniej pewno艣膰, 偶e active shader b臋dzie chodzi艂 dobrze.
Napisano 8 Wrzesie艅 201410 l gtx 580 fantastycznie si臋 sprawowa艂y je艣li chodzi o rendering przez gpu w octanie 艣wietnie sobie ta karta radzi (m贸wi臋 o wersji z pami臋ci膮 3gb) jej mankament to spory pob贸r pr膮du nie by艂o tez problem贸w rt i viewportach seria 7 to po prostu inna technologia :) http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-760-vs-GeForce-GTX-580 http://www.hwcompare.com/14829/geforce-gtx-580-vs-geforce-gtx-760/ http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=882&gid2=853&compare=geforce-gtx-760-vs-geforce-gtx-580-cuhc-3gb
Napisano 8 Wrzesie艅 201410 l Autor Dobra Panowie zdecydowa艂em si臋 na 760, pob贸r mocy w 580 mnie przera偶a! aczkolwiek taka karta na okres zimowy to na pewno przydatna rzecz -od razu pozakr臋ca艂 bym wszystkie kaloryfery i dalej siedzia艂 sobie w ciepe艂ku. Po za tym takiej wersji 3 Gb to ju偶 tylko u偶ywan膮 mog臋 kupi膰, pewnie jak膮艣 zjechan膮 na maxa.
Napisano 9 Wrzesie艅 201410 l Autor Wybra膰 wersje OC czy normaln膮 tego 760?? czy nie ma to 偶adnego znaczenia - dla stabilno艣ci pracy.
Napisano 13 Wrzesie艅 201410 l Autor Witam, 聽 Kt贸r膮 z tych trzech karty poleciliby艣cie 聽 http://proline.pl/?p=N760+TF+4GD5%2FOC http://proline.pl/?p=GTX760-DC2OC-2GD5 http://proline.pl/?p=VGAGAINVD0334 聽 聽 pozdrawiam
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto