Napisano 22 Wrzesień 200420 l Jak biorę Environment w menu Rendering, i dodaje efekt mgły (FOG) to niepotrafie aktywować tej mgły. W rzeczewistości obraz wygląda tak samo jak wcześniej, a nie jak na podglądzie po naciśnięciu przycisku 'Render Preview'. Jak ją uaktywnić. POMOCY! P.S. Mam 3D Max'a 5
Napisano 22 Wrzesień 200420 l Nie wiem, jak to jest w piątce (pracuje na starszej wersji), ale kiedyś należało posłużyć się kamerą, żeby oglądać mgłę. Kamera miała swoje ustawienia dotyczące odległości od obiektywu, w jakiej zamglenie się zaczyna, oraz w jakiej przybiera swoją maksymalną wartość. Acha. Do tego chyba należało jeszcze w menu Environment wybrać kamerę, dla której ma istnieć mgła. Sprawdź to, może pomoże. Cyrek.
Napisano 22 Wrzesień 200420 l Autor a mozesz pokazac srceena z okienka Enviroment z ustawieniami?To jest screen z ustawieniami. Co do tego żeby z kamery oglądać też nie pomaga. S C R E E N :
Napisano 22 Wrzesień 200420 l a czy w opcjach renderowania nic nie wylaczyles ? typu evoirment ? lub volumes ? pokaz jeszcze ustawienia rendera (F10)
Napisano 22 Wrzesień 200420 l Autor Nie wiem, tam nic nie przestawiałem, ale mogę te ustawienie pokazać S C R E E N :
Napisano 22 Wrzesień 200420 l pokaz okno glowne ustawienia rendera ... tam w zakladce common wazna jest opcja atmospherics ... czy jest wlaczona ...
Napisano 23 Wrzesień 200420 l hmm, walnalem sobie boxa na srodku i dalem FOG bez zmian jakichkolowiek ustawien i na podgladzie i na renderze jest tak samo... scanline'm to renderujesz?
Napisano 28 Wrzesień 200420 l Autor Już działa! Nie wiem jak to zrobiłem ale jakoś :] Tak przypadkowo. No i działa! Dzięki :]