Napisano 22 Wrzesień 200420 l Witam wszystkich otoz mam taki probnlem w modelingu w 3ds maxie. Stworzylem szczeke zeby gorne i dolne problemem sa dla mnie dziasla, probowalem zrobic to wcyciaganiem wierzcholkow ale wtedy dziasla nie leza dokladnie na zebach ale przed nimi. jak mozna stworzyc cos takiego co by opinalo dokladnie sztalt szczeki zeby ladnie przylegalo do zeba i plynnie przechodzilo na zab kolejny. Zamotalem troche ale mam nadzieje ze zrozumiale jest. Prosze o odpowiedz. dZieki
Napisano 22 Wrzesień 200420 l jesli robisz to polymodeling'iem to proponuje zrobic i zeby i dziasla jako jedna calosc, a potem zaznaczyc obszar gdzie maja byc dziasla i detach'owac ta czesc; nastepnie zaznacz "egde" w dziaslach (w tym miescu gdzie wychadzi zab) i przeskaluj do wewnatrz z minimalnym parametrem i tak przy kazdym zebie; nie wiem czy wykumales, ale zeby to lepiej wyjasnic to chyba trzeba zrobic tutka, albo poczekac na kogos kto lepiej to wyjasni :) pzdr
Napisano 22 Wrzesień 200420 l jeden tip, jesli uzywasz msooth (jesli nie to tez dobry tip) to w skoro twoj jeden zab ma zalozmy 3 kolumny edgesow -> | | |