Napisano 28 Wrzesień 201410 l Otóż mam pewien problem od dłuższego czasu. Posiadam tablet Bamboo Pen&Touch. Niestety ciężko z niego korzystać. Problem polega na tym, że po pewnym czasie użytkowania traci nacisk. Po prostu ledwo rysuje, albo wcale... problem dla mnie jest o tyle dziwny, że np. po włączeniu komputera / przeinstalowaniu sterowników działa tak jak zawsze, ale wystarczy 10,20,30 minut i znów " gubi " nacisk : / Ogólnie problem powstał podczas pracy, tak dość nagle przy rysowaniu i powiela się codziennie. Rysik jest wykrywany przez tablet ( zmienia się dioda ) sam dotyk palcem działa. Nie bardzo mam teraz za co kupić nowy tablet, więc wolałem na początku zapytać tutaj, może ktoś potrafi rozwiązać mój problem.
Napisano 29 Wrzesień 201410 l To przez syfiaste drivery Wacoma. Zauważyłem, że są w jakiś czarodziejski sposób połączone z Bamboo Dockiem - tablet często mi gubił nacisk po tym jak go zamykałem... zobacz czy aktualizacja adobe air / javy czegoś nie da. Przy reinstalacji sterów nie używaj instalacji web tylko poszukaj konkretnego drivera pod sprzęt - prawdopodobnie: "PenTablet_532-1.exe"
Napisano 29 Wrzesień 201410 l Autor Zrobiłem to co napisałeś. Co do sterowników to znalazłem tylko jeden download tego : PenTablet_532-1.exe . Sterownik się instaluje wszystko spoko, uruchamiam ponownie komputer chce wejść w preferencje no i jest komunikat o błędzie sterowników. Co do reszty teraz niby nie gubi nacisku tak jak wcześniej w sensie, że w ogóle nie rysuje, teraz nacisk też jest słabiutki, do tego na początku kreski zostawia kropkę...
Napisano 29 Wrzesień 201410 l Zostawia "kropkę", bo domyślnie przytrzymanie piórka działa jako PPM - musisz to zmienić w panelu sterowania("Preferencje Wacom/Skonfiguruj pióro i tablet"). Czułość też możesz tam ustawić. Próbowałeś czystej instalacji drivera zamiast ponownej?
Napisano 30 Wrzesień 201410 l Autor Ustawione jest dobrze. Instalowałem sterowniki po formacie, problem dalej występuje :/ Ogólnie u kumpla tablet działał, może coś z dyskiem nie tak ?