janwadim Napisano 28 Wrzesień 2014 Napisano 28 Wrzesień 2014 (edytowane) Cześć, dziś chciałem podzielić się paroma obrazkami przedstawiającymi koncepcję hotelu znajdującego się w centrum pięknej Łodzi ;) Gdybyście chcieli dowiedzieć się więcej zapraszam na Behance: here Dzięki, pozdrawiam, Janek Edytowane 2 Październik 2014 przez janwadim
skalpel3d Napisano 28 Wrzesień 2014 Napisano 28 Wrzesień 2014 na pierwszy rzut oko było by fajnie :) Projekt całkiem fajny natomiast po chwili przyglądania się odbicia w tych lustrach kładą całe wizualizacje latarnie znikające w połowie , łamiące się na jednej tafli szkła :) to co ci się odbija w samych szybach tez jest dziwne , np powtarzajcie się odbicia, nie odbija się to co się powinno odbijać przy danym koncie natarcia kamery. Przy takich taflach szkła warto by było dać do materiału do bump lekkiego noisa bedziesz miał wtedy bardziej naturalne odbicia
janwadim Napisano 28 Wrzesień 2014 Autor Napisano 28 Wrzesień 2014 Co do latarni muszę się zgodzić, na dziennej wizualizacji panorama została źle sklejona i stąd owy błąd. Jeśli chodzi o bump to oczywiście jest, niestety w tej rozdzielczości może to nie być widoczne. Powtarzające odbicie to efekt przekrzywienia elewacji - po prawej stronie elewacja jest równoległa do ulicy stąd proste odbicie, z lewej zaś jest przekręcona - odbija to samo lecz pod innym kątem.
skalpel3d Napisano 28 Wrzesień 2014 Napisano 28 Wrzesień 2014 Jeszcze jedna rzecz mi nie daje spokoju "niekonsekwencja" :) Jeśli masz szkło na lustro zrobione to skąd w nocy widać tak idealnie wnętrza :)
janwadim Napisano 28 Wrzesień 2014 Autor Napisano 28 Wrzesień 2014 Magiczne szkło Reynaers: dzień - http://www.archello.com/en/project/extension-historisches-museum-bern-0/image-3 noc - http://www.archello.com/en/project/extension-historisches-museum-bern-0/image-1 Pozdrawiam ;)
siter90 Napisano 30 Wrzesień 2014 Napisano 30 Wrzesień 2014 Mega ;) brakuje takiego hotelu w tym miejscu, dobrze by wypełnił aktualną pustkę. Gratuluję pomysłu i jakości wykonania.
qad417 Napisano 30 Wrzesień 2014 Napisano 30 Wrzesień 2014 A ja jestem ciekaw czy vray sam złapał refrakcje w nocy czy bawiłeś się warstwami w postach? - - - Połączono posty - - - ja bym troche zdesaturował :P za kolorowo ale może to moje odczucie :D
janwadim Napisano 2 Październik 2014 Autor Napisano 2 Październik 2014 Update! Poprawiłem nieszczęsne latarnie, okropny fakup! Jeszcze raz dzięki za zwrócenie uwagi skalpel3d. Co do refrakcji oczywiście wspaniałe passy Dzięki za uznanie!
Rekomendowane odpowiedzi