Napisano 23 Wrzesień 200420 l Hello Jakiego softu użyc do zmontowania animacji bitmapowej 2D. Chcę zrobić coś takiego: użyć sekwencji video, animacji pomieszczeń w 3D max (to w tle) i na to nałożyć animacje 2D bitmapy oraz animacje wektorową. Tak by to ogólnie wyglądało. Czego tu użyc do montażu? Jakiś soft co to dają ściagnąć wersje Trial ($!) Pierwszy raz będę robił taki filmik i nie wiem czego użyć, do tej pory bawiłem się we Flash'u. Doradźcie coś please. siema [łubudubu łubudubu... to byłem ja Jarząbek ]
Napisano 23 Wrzesień 200420 l nie ten dział ... do takich pytan jest dzial "rigging , animatiom & composing"
Napisano 23 Wrzesień 200420 l http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dbb/index.php?md=topic&tid=52412#first_unread_post
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Toon Boom Studio 2.... świetny... zorientowany mocno klasycznie... nie ma interpolacji... każdą klatkę trzeba narysować... podświetlany, obrotowy stół, warstwy, ghosting... świetny do animacji z ręki Moho... interpolacja wektorów... kości.. cząsteczki... warping bitmap (odkształcanie na kościach), warstwy... oba są bardzo fajne i godne uwagi