Katrin Napisano 30 Wrzesień 2014 Napisano 30 Wrzesień 2014 Cześć! Przeglądam i przeglądam tematy, i nie trafiłam na taki wątek, jeśli był to wyrzucajcie śmiało ;) Pytanie jest proste: czy w swoich pracach 2d korzystacie z 3d? Osobiście coraz częściej w tutorialach widzę jak koncept artyści wspierają się modelami i coraz częściej zastanawiam się od czego zacząć. Przyznam, że najbardziej chodzi mi o modele postaci. Pytanie tylko czy np. zbrush będzie dobry na początek, jeśli kompletnie nie orientuję się w temacie? (Pytam w dziale 2d, bo to właśnie od rysowników chciałabym dostać odpowiedź. Jestem ciekawa czy korzystacie z takich udogodnień.)
grass Napisano 30 Wrzesień 2014 Napisano 30 Wrzesień 2014 zerknij na tutoriale omena z gumroada zobaczysz co i jak. https://gumroad.com/marekokon
Katrin Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Napisano 30 Wrzesień 2014 Dzięki grass! Właśnie to Omen zainspirował mnie najbardziej, ale nie widziałam tych nowych tutoriali. Wydaje mi się, że to rozwiąże wiele moich dylematów :)
Rekomendowane odpowiedzi