Napisano 1 Październik 201410 l Witam. po 6 latach nadszedł czas na zmianę komputera, Jako że już dawno się w to nie bawiłem wypadłem trochę z obiegu i nie wiem czy dobrze dobrałem części: Obudowa: Tracer Comodo ( ale chyba zmienię ze wzgledu na magnes na dzieci jakim jest duzy swiecacy przycisk Power :) Płyta Główna: GIGABYTE B85-hd3 Procek : Intel Core i7-4771 pamiec: kingston 2x8GB fury 1600 Dysk Twardy : Seagate 1TB SSD: SANDISK128GB Karta grafiki GIGABYTE GTX660 OS 2GB Zasilacz Termaltake530W monitory juz sa :) Za wszelka pomoc dziekuje, bo juz się lekko pogubiłem Edytowane 1 Październik 201410 l przez Samot-nick
Napisano 1 Październik 201410 l Co do przycisku masz całkowitą racje 2 lata miałem zaklejony skoczem przycisk co by nie był znienacka wyłączany :) A tak na poważnie to: procesor: i7 4790k Płyta głowna: Gigabyte GA-Z97-HD3 Pamięci: Crucial ballistix 16 gb( 2x8gb) Karta graficzna: Msi gtx760 optowałbym za lepszym zasilaczem, nie musi być mocniejszy góra 550 ale z lepszej serii minimum bronz, następna sprawa nie piszesz nic o chłodzeniu procesora, czy chcesz pozostać przy bonowym czy jednak jakieś chcesz dołożyć do zestawu :) Edytowane 1 Październik 201410 l przez skalpel3d
Napisano 2 Październik 201410 l Autor dzięki za podpowiedz. chyba na razie zostanę przy oryginalnym chłodzeniu jak nie będzie dawało rady to się wymieni. sprawa z 2 latkiem i przyciskiem power nauczyła mnie częstego zapisywania i backupow :)