Napisano 7 Październik 201410 l Ostatnio zacząłem uczyć się i trenować modelowanie i renderowanie. Pracuję nad modelem kuchni, którą zrobiłem w ramach treningu, mam jednak problem ze światłem wpadającym przez okno. Jest zbyt intensywne. Używam mentalraya, a światło to daylight system. Macie jakieś pomysły jak mógłbym sobie z tym poradzić?
Napisano 7 Październik 201410 l W oknach dobrze jest sobie wstawić portale do doświetlenie sceny wtedy intensywność DL możesz sobie zmniejszyć. Zapoznaj się chociaż z poradnikami znajdującymi się na YouTube, których jest cała masa na temat oświetlenia scen. Edytowane 7 Październik 201410 l przez Hokmah
Napisano 31 Październik 201410 l Witam Osobiście nie przejmowałbym się tym światłem ... masz wszystko białe ... taki rezultat (mam biały balkon .. w słoneczny dzień podobny efekt występuje ;) .. wszystko się zmieni jak zaczniesz używać materiałów kuchennych.. światło możesz sobie podregulować jak już będzie potrzebne ... Maty świetlne stosowane w oknach o których wspominał Hokmah są używane na porządku dziennym w wizkach wnętrz. pozdrawiam D.