Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wpisałem w google.

1 link

Rigging (ang.) to w grafice 3D przygotowanie obiektu (najczęściej organicznego) do animowania. Polega na wyposażeniu obiektu w kości połączone w łańcuchy kinematyczne, ustaleniu hierarchii poszczególnych kości i ich nazw oraz ustawieniu weight maps dla odpowiednich partii siatki. Pozwala animatorowi na odpowiednią kontrolę nad obiektem.

serio ludzie używajcie mózgu. zarejestrowany w 2004, więc pewnie młody nie jesteś, trochę żenua.

tu masz link do opszernego artykułu na ten temat.

http://3d.about.com/od/Creating-3D-The-CG-Pipeline/a/What-Is-Rigging.htm

Napisano
  • Autor
wpisałem w google.

1 link

serio ludzie używajcie mózgu. zarejestrowany w 2004, więc pewnie młody nie jesteś, trochę żenua.

tu masz link do opszernego artykułu na ten temat.

http://3d.about.com/od/Creating-3D-The-CG-Pipeline/a/What-Is-Rigging.htm

ty zarejestrowany w 2014 a wszystko wiesz, zamień się z Tuskiem może lepiej będzie w Polsce.

Napisano

nie wiem wszystkiego, ale potrafię szukać czegoś jak czegoś nie wiem. Jeżeli to było trudne to bym sobię grafikę 3D na twoim miejscu darował, tutaj trzeba umieć samemu szukać i się uczyć, to nie jest bezmyślna robota że ktoś pokaże i już. Co do politycznego komentarza, nie skomentuje jako iż nie jest to forum polityczne, żenua. Ma pan rodzinę, no trochę większego ogarnięcia, i powagi.

Napisano

MARTIN-FLASH, dziecko, zapomniałeś napisać słowo DZIĘKUJĘ. Kolega podał CI informację uprzejmie, z dobroci serca na tacy, a ty tak się nabzduczyłeś a wystarczyło powiedzieć (napisać) tylko TO słowo.

Napisano
  • Autor
MARTIN-FLASH, dziecko, zapomniałeś napisać słowo DZIĘKUJĘ. Kolega podał CI informację uprzejmie, z dobroci serca na tacy, a ty tak się nabzduczyłeś a wystarczyło powiedzieć (napisać) tylko TO słowo.

Podał odpowiedź, jednakże walnął focha, jak mu przejdzie i da mi znać to mu podziękuję.

Napisano

nie zebym sie czepial, ale gramatyki tez uzywajmy... *obszerny... ;) pozdro