Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

wpisałem w google.

1 link

Rigging (ang.) to w grafice 3D przygotowanie obiektu (najczęściej organicznego) do animowania. Polega na wyposażeniu obiektu w kości połączone w łańcuchy kinematyczne, ustaleniu hierarchii poszczególnych kości i ich nazw oraz ustawieniu weight maps dla odpowiednich partii siatki. Pozwala animatorowi na odpowiednią kontrolę nad obiektem.

serio ludzie używajcie mózgu. zarejestrowany w 2004, więc pewnie młody nie jesteś, trochę żenua.

tu masz link do opszernego artykułu na ten temat.

http://3d.about.com/od/Creating-3D-The-CG-Pipeline/a/What-Is-Rigging.htm

Napisano

nie wiem wszystkiego, ale potrafię szukać czegoś jak czegoś nie wiem. Jeżeli to było trudne to bym sobię grafikę 3D na twoim miejscu darował, tutaj trzeba umieć samemu szukać i się uczyć, to nie jest bezmyślna robota że ktoś pokaże i już. Co do politycznego komentarza, nie skomentuje jako iż nie jest to forum polityczne, żenua. Ma pan rodzinę, no trochę większego ogarnięcia, i powagi.

Napisano

MARTIN-FLASH, dziecko, zapomniałeś napisać słowo DZIĘKUJĘ. Kolega podał CI informację uprzejmie, z dobroci serca na tacy, a ty tak się nabzduczyłeś a wystarczyło powiedzieć (napisać) tylko TO słowo.

Napisano
MARTIN-FLASH, dziecko, zapomniałeś napisać słowo DZIĘKUJĘ. Kolega podał CI informację uprzejmie, z dobroci serca na tacy, a ty tak się nabzduczyłeś a wystarczyło powiedzieć (napisać) tylko TO słowo.

Podał odpowiedź, jednakże walnął focha, jak mu przejdzie i da mi znać to mu podziękuję.

Gość jolowanila
Napisano

nie zebym sie czepial, ale gramatyki tez uzywajmy... *obszerny... ;) pozdro