Napisano 10 Listopad 201410 l Cześć! Forum obserwuje już od dłuższego czasu i od dawna chciałem założyć sobie tutaj teczkę no ale tak jakoś zawsze brakowało czasu albo śmiałości :) W tym wątku planuje zamieszczać swoje ćwiczenia i skończone prace w nadziei na otrzymanie rad, które pozwolą mi rozwinąć umiejętności. W każdym razie, bez zbędnego pisania, poniżej kilka starszych i nowszych rzeczy na dobry początek. Edytowane 14 Sierpień 20159 l przez bigworm
Napisano 10 Listopad 201410 l Cześć ! Jest tu ogromny potencjał, niektóre prace mocno się wyróżniają. Postaraj się może trochę bardziej różnicować materiały w ilustracjach, to sporo zyskają. A tak to biję brawo i czekam na więcej
Napisano 10 Listopad 201410 l Hej! Świetne masz prace, na prawdę. Szczególnie ostatni portret bardzo mi się podoba. Fajnie, że zdecydowałeś się założyć swoją teczkę, niestety musisz mi wybaczyć, nie napiszę nic konstruktywnego, bo jestem przynajmniej o kilka poziomów niżej :), ale na pewno będę obserwował.
Napisano 15 Listopad 201410 l Cześć bigworm! Super pracki, gratuluję skilla;) też nie dawno założyłem teczkę. Bardzo mi się podobają te krajobrazy na dole, fajnie określasz formę tymi szerokimi brushami
Napisano 20 Styczeń 201510 l Autor Kolejne rzeczy coby odświeżyć nieco wątek tutaj ćwiczenie photobashingu tutaj z kolei takie ćwiczenie polegające na tym, że najpierw próbuje skopiować screenshota z filmu (w tym przypadku hellboy), a później staram się z pamięci (bez patrzenia na refke) namalować coś podobnego
Napisano 15 Luty 201510 l Autor Dokładnie tak, zdjęcia plus trochę malowania. Ogólnie proces taki, jak pokazuje Maciej Kuciara w swoim tutorialu na gumroad: https://gumroad.com/maciejkuciara, Character Illustration for Film Part 2, no i w zasadzie każdym innym tutorialu gdzie pokazują photobashing :)
Napisano 15 Luty 201510 l Po ostatnich widać odskok, ale na Twoim miejscu bym uważał na Photo bash. Najpierw poćwiczyłbym podstawy takie jak: gesture drawing, anatomie itp, aby twoje postacie były poprawnie zbudowane, dopiero potem brałbym się za dodawanie detalu z fot. Photo bash powinien być dodatkiem a nie podstawą. Sam Maciek Kuciara w LevelUp ( ) mówił, że zanim zaczął używać fotek bardzo dużo rysował i nie poleca tego na początek. Ciśnij dalej, wrzucaj jak najwięcej i powodzenia ;)!
Napisano 18 Luty 201510 l Autor Dzięki za komentarz. Większość czasu poświęcam na ćwiczenie podstaw, ale lubię też od czasu do czasu popróbować innych rzeczy, jak photobash, 3d itp. No i przy okazji kilka stron ze szkicownika: Ostatnio też zacząłem rysować trochę węglem.
Napisano 2 Marzec 201510 l W szybkich szkicach postaci może spróbuj używać mniej kresek? Żeby złapać samo sedno ;d z kolei taam gdzie pojawia się architektura kopnięta jest perspektywa, zwróć uwagę następnym razem ogolnie to rysuj! ;p
Napisano 8 Marzec 201510 l Autor CanisLatrans - dzięki za komentarz. No może rzeczywiście za bardzo nauczyłem się machać tym pisakiem jak idiota xd zamiast skupić się bardziej na linii akcji i tym co tam się dzieje i żeby było bardziej czytelnie. Poćwicze :] A żeby nie było pusto to kilka nowych obrazków, głównie ćwiczenia:
Napisano 14 Sierpień 20159 l Autor Czesc! Nie odświeżam teczki tak często jak bym chciał, no ale teraz niewielki update, kilka ćwiczeń plus jakiś powiedzmy skończony obrazek. Oczywiście wszelkie opinie i komentarze mile widziane Edytowane 14 Sierpień 20159 l przez bigworm
Napisano 16 Sierpień 20159 l Ładnie sobie poczynasz.. :) Pejzaże piękne i czarno białe portrety też super. Ile spedziłeś czasu nad jednym enviro? (tak z ciekawości)
Napisano 18 Sierpień 20159 l Autor Dzięki. Te góry to tak do godziny mniej więcej, ale to w sumie mało skomplikowane obrazki, więc pewnie dałoby się takie coś w 15 minut ogarnąć,wiedząc co się robi :).
Napisano 19 Sierpień 20159 l Robisz masę dobrych ćwiczeń, widać nawet mały postęp w porównaniu do poprzedniego miesiąca, tak trzymać ;)
Napisano 20 Sierpień 20159 l Godzina to niewiele czasu moim zdaniem ;) nie przejmuj sie takimi rzeczami - im wiecej zrobisz teraz tym szybszy bedziesz w przyszlosci. Zadna wielka tajemnica :p
Napisano 13 Luty 20169 l Autor Ależ ten czas leci. Czasu na rysownie niewiele ale coś tam sobie zawsze skrobne.
Napisano 13 Luty 20169 l Dobrze, ze w walorze robisz studia, bo widac braki na tej plaszczyznie, szczegolnie jak spojrzysz na portrety, plasko wygladaja. Jode widzialem, fajna scena, moze zbyt monochromatyczna. @PS Idziesz w srode na kolo? :]
Napisano 14 Luty 20169 l Autor A jest w srode? Nie bylem pewny bo teraz na uczelniach sesje itp, ale jeśli jest to sie wybiore.
Napisano 14 Luty 20169 l Autor Świetnie, w takim razie przyjde :] Ostatnio bawilem sie troche 3d coatem. Ponizej pare rzeczy zrobionych w ramach nauki programu.