bigworm Napisano 10 Listopad 2014 Napisano 10 Listopad 2014 (edytowane) Cześć! Forum obserwuje już od dłuższego czasu i od dawna chciałem założyć sobie tutaj teczkę no ale tak jakoś zawsze brakowało czasu albo śmiałości :) W tym wątku planuje zamieszczać swoje ćwiczenia i skończone prace w nadziei na otrzymanie rad, które pozwolą mi rozwinąć umiejętności. W każdym razie, bez zbędnego pisania, poniżej kilka starszych i nowszych rzeczy na dobry początek. Edytowane 14 Sierpień 2015 przez bigworm
theSZ Napisano 10 Listopad 2014 Napisano 10 Listopad 2014 Cześć ! Jest tu ogromny potencjał, niektóre prace mocno się wyróżniają. Postaraj się może trochę bardziej różnicować materiały w ilustracjach, to sporo zyskają. A tak to biję brawo i czekam na więcej
Netrush Napisano 10 Listopad 2014 Napisano 10 Listopad 2014 Hej! Świetne masz prace, na prawdę. Szczególnie ostatni portret bardzo mi się podoba. Fajnie, że zdecydowałeś się założyć swoją teczkę, niestety musisz mi wybaczyć, nie napiszę nic konstruktywnego, bo jestem przynajmniej o kilka poziomów niżej :), ale na pewno będę obserwował.
Zurluk Napisano 15 Listopad 2014 Napisano 15 Listopad 2014 Cześć bigworm! Super pracki, gratuluję skilla;) też nie dawno założyłem teczkę. Bardzo mi się podobają te krajobrazy na dole, fajnie określasz formę tymi szerokimi brushami
bigworm Napisano 20 Styczeń 2015 Autor Napisano 20 Styczeń 2015 Kolejne rzeczy coby odświeżyć nieco wątek tutaj ćwiczenie photobashingu tutaj z kolei takie ćwiczenie polegające na tym, że najpierw próbuje skopiować screenshota z filmu (w tym przypadku hellboy), a później staram się z pamięci (bez patrzenia na refke) namalować coś podobnego
DPFantasy Napisano 15 Luty 2015 Napisano 15 Luty 2015 Jak powstawała ta praca? Jakieś zdjęcia plus podmalówka?
bigworm Napisano 15 Luty 2015 Autor Napisano 15 Luty 2015 Dokładnie tak, zdjęcia plus trochę malowania. Ogólnie proces taki, jak pokazuje Maciej Kuciara w swoim tutorialu na gumroad: https://gumroad.com/maciejkuciara, Character Illustration for Film Part 2, no i w zasadzie każdym innym tutorialu gdzie pokazują photobashing :)
DPFantasy Napisano 15 Luty 2015 Napisano 15 Luty 2015 Fajne sam chciałbym kiedyś robić postaci ale chyba 3D po moim koncepcie =D
sebel Napisano 15 Luty 2015 Napisano 15 Luty 2015 Po ostatnich widać odskok, ale na Twoim miejscu bym uważał na Photo bash. Najpierw poćwiczyłbym podstawy takie jak: gesture drawing, anatomie itp, aby twoje postacie były poprawnie zbudowane, dopiero potem brałbym się za dodawanie detalu z fot. Photo bash powinien być dodatkiem a nie podstawą. Sam Maciek Kuciara w LevelUp ( ) mówił, że zanim zaczął używać fotek bardzo dużo rysował i nie poleca tego na początek. Ciśnij dalej, wrzucaj jak najwięcej i powodzenia ;)!
bigworm Napisano 18 Luty 2015 Autor Napisano 18 Luty 2015 Dzięki za komentarz. Większość czasu poświęcam na ćwiczenie podstaw, ale lubię też od czasu do czasu popróbować innych rzeczy, jak photobash, 3d itp. No i przy okazji kilka stron ze szkicownika: Ostatnio też zacząłem rysować trochę węglem.
CanisLatrans Napisano 2 Marzec 2015 Napisano 2 Marzec 2015 W szybkich szkicach postaci może spróbuj używać mniej kresek? Żeby złapać samo sedno ;d z kolei taam gdzie pojawia się architektura kopnięta jest perspektywa, zwróć uwagę następnym razem ogolnie to rysuj! ;p
bigworm Napisano 8 Marzec 2015 Autor Napisano 8 Marzec 2015 CanisLatrans - dzięki za komentarz. No może rzeczywiście za bardzo nauczyłem się machać tym pisakiem jak idiota xd zamiast skupić się bardziej na linii akcji i tym co tam się dzieje i żeby było bardziej czytelnie. Poćwicze :] A żeby nie było pusto to kilka nowych obrazków, głównie ćwiczenia:
bigworm Napisano 14 Sierpień 2015 Autor Napisano 14 Sierpień 2015 (edytowane) Czesc! Nie odświeżam teczki tak często jak bym chciał, no ale teraz niewielki update, kilka ćwiczeń plus jakiś powiedzmy skończony obrazek. Oczywiście wszelkie opinie i komentarze mile widziane Edytowane 14 Sierpień 2015 przez bigworm
DAGOO Napisano 16 Sierpień 2015 Napisano 16 Sierpień 2015 Ładnie sobie poczynasz.. :) Pejzaże piękne i czarno białe portrety też super. Ile spedziłeś czasu nad jednym enviro? (tak z ciekawości)
bigworm Napisano 18 Sierpień 2015 Autor Napisano 18 Sierpień 2015 Dzięki. Te góry to tak do godziny mniej więcej, ale to w sumie mało skomplikowane obrazki, więc pewnie dałoby się takie coś w 15 minut ogarnąć,wiedząc co się robi :).
Agata Czerw Napisano 19 Sierpień 2015 Napisano 19 Sierpień 2015 Robisz masę dobrych ćwiczeń, widać nawet mały postęp w porównaniu do poprzedniego miesiąca, tak trzymać ;)
DAGOO Napisano 20 Sierpień 2015 Napisano 20 Sierpień 2015 Godzina to niewiele czasu moim zdaniem ;) nie przejmuj sie takimi rzeczami - im wiecej zrobisz teraz tym szybszy bedziesz w przyszlosci. Zadna wielka tajemnica :p
bigworm Napisano 13 Luty 2016 Autor Napisano 13 Luty 2016 Ależ ten czas leci. Czasu na rysownie niewiele ale coś tam sobie zawsze skrobne.
zlyczlowiek Napisano 13 Luty 2016 Napisano 13 Luty 2016 Dobrze, ze w walorze robisz studia, bo widac braki na tej plaszczyznie, szczegolnie jak spojrzysz na portrety, plasko wygladaja. Jode widzialem, fajna scena, moze zbyt monochromatyczna. @PS Idziesz w srode na kolo? :]
bigworm Napisano 14 Luty 2016 Autor Napisano 14 Luty 2016 A jest w srode? Nie bylem pewny bo teraz na uczelniach sesje itp, ale jeśli jest to sie wybiore.
bigworm Napisano 14 Luty 2016 Autor Napisano 14 Luty 2016 Świetnie, w takim razie przyjde :] Ostatnio bawilem sie troche 3d coatem. Ponizej pare rzeczy zrobionych w ramach nauki programu.
Rekomendowane odpowiedzi