jckob Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 Mam problem.....bo jak robilem wedlug tutorialu material metalu to wszystko bylo dobrze ale jak przelaczylem na vray to wogule niewygladalo jak metal.....wiecie co mozna z tym zrobic??
Marcin Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 bo pewnie standardowy material nie wspolpracuje z v-rayem .. tak samo jak i z innymi renderami (moze nie material ale np.ratrace nie wspolpracuje z brazilem ... ) uzywaj wiec materialow od danego rendera ... ale moze da cos sie zrobic ... zaznacz obiekt na ktorym jest material i prawym przyciskiem > convert to v-ray material ... lub cala scene .... poprostu prawym ciskiem gdzie kolwiek i convert cos tam ;) oczywiscie moge sie mylic wiec bez obwiniania mi tu ;)
Bacry Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 Z materiałem standardowym nie ma problemów. Dopiero raytrace się nie liczy lub mapa raytrace. Nie wiem o jakim tutorialu piszesz, więc czekam na szczegóły...
jckob Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Napisano 26 Wrzesień 2004 mowilem o tym tutorialu....http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs127/index.php
Rekomendowane odpowiedzi