Napisano 21 Listopad 201410 l Hej, Uczę się digital artu i jestem właśnie na etapie gdzie bardzo przydałaby mi się pomoc i sporo konstruktywnej krytyki, dlatego postanowiłam założyć wątek na forum. Rysuję nawet dobrze, ale digital niestety leży i wciąż próbuję się do niego przekonać:) Wrzucam projekty czołgów, które w założeniu miały być zrobione dość syntetycznie i prosto, ponieważ mam ich do narysowania sporo w krótkim czasie.Jeszcze pracuje nad tłem. A do warsztatu studium głowy. Edytowane 22 Kwiecień 20159 l przez Anh
Napisano 21 Listopad 201410 l Hej! Studium głowy jest super! Jeśli masz smykałkę do rysowania to na pewno dasz sobie radę z digitalem. Ja do kwietnia rysowałam i z digital paintingiem byłam na niet i to nawet bardzo na niet. Zaczęłam więcej ćwiczyć, zmieniłam tablet na Wacoma i idzie. Co mogę polecić jako zaawansowanie początkująca - początkującemu? -Codziennie malować. Serio. Szybko widać efekty. -Dużo podglądać- np. deviantart, drawcrowd - tylko się nie dołuj, że nie umiesz! -Kup kilka książek z artami, kilka gazet Imagine FX (wystarczy kilka żeby załapać i mieć co ćwiczyć długi okres czasu) -Facebook - tam jest multum różnych artystów - niektórzy są bardzo przyjaźni, nie zjedzą a poradzą -Zalukaj kursy Gnomona - bosskie i miej fun no ale to są porady też początkującej w digitalu, więc może ktoś dorzuci swoją zaawansowaną wiedzę do twojego tematu :)
Napisano 22 Listopad 201410 l Autor dziekuję bardzo za rady, mnie na razie boli troszkę ręka od rysika, ale chyba zmienię mojego wacoma bamboo na coś lepszego^^
Napisano 24 Listopad 201410 l Świetne Rysunki :) czołg troszkę gorszy ale wiadomo poćwiczysz a zaraz twój skil wzrośnie :) One1000Dreams Jakie książki z artami polecasz?
Napisano 20 Marzec 20159 l Witaj, bardzo sympatycznie zaczynająca się teczka! Szczególnie studium głowy i materiału wyglądają super - te dwie prace mnie urzekły :) Oby tak dalej. Jeśli idzie o digital - nie przejmuj się, nawet doświadczeni artyści potrzebują trochę czasu by się przyzwyczaić. Potraktuj to jak uczenie się nowej techniki - jak przejście z ołówka na pędzle. Może nie do końca trafne porównanie, ale chodzi mi o fakt, że jest to po prostu kolejna technika - coś do czego trzeba się przyzwyczaić. Przychodzi z praktyką :) Powodzenia! Pozdrawiam!
Napisano 22 Kwiecień 20159 l Autor Bardzo dziękuję za ostatnia krytykę i kontynuuję swoją walke z opanowaniem digitalu. :) Edytowane 22 Kwiecień 20159 l przez Anh