Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

Uczę się digital artu i jestem właśnie na etapie gdzie bardzo przydałaby mi się pomoc i sporo konstruktywnej krytyki, dlatego postanowiłam założyć wątek na forum. Rysuję nawet dobrze, ale digital niestety leży i wciąż próbuję się do niego przekonać:)

Wrzucam projekty czołgów, które w założeniu miały być zrobione dość syntetycznie i prosto, ponieważ mam ich do narysowania sporo w krótkim czasie.Jeszcze pracuje nad tłem.

A do warsztatu studium głowy.

3uSg1w2.jpg?3

MpOdHE6.jpg?1

zlmSU5R.jpg?1

5ScSvBU.jpg

rkMc5Fc.jpg

Edytowane przez Anh

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej! Studium głowy jest super! Jeśli masz smykałkę do rysowania to na pewno dasz sobie radę z digitalem. Ja do kwietnia rysowałam i z digital paintingiem byłam na niet i to nawet bardzo na niet. Zaczęłam więcej ćwiczyć, zmieniłam tablet na Wacoma i idzie.

Co mogę polecić jako zaawansowanie początkująca - początkującemu?

-Codziennie malować. Serio. Szybko widać efekty.

-Dużo podglądać- np. deviantart, drawcrowd - tylko się nie dołuj, że nie umiesz!

-Kup kilka książek z artami, kilka gazet Imagine FX (wystarczy kilka żeby załapać i mieć co ćwiczyć długi okres czasu)

-Facebook - tam jest multum różnych artystów - niektórzy są bardzo przyjaźni, nie zjedzą a poradzą

-Zalukaj kursy Gnomona - bosskie

i miej fun

no ale to są porady też początkującej w digitalu, więc może ktoś dorzuci swoją zaawansowaną wiedzę do twojego tematu :)

Napisano
  • Autor

dziekuję bardzo za rady, mnie na razie boli troszkę ręka od rysika, ale chyba zmienię mojego wacoma bamboo na coś lepszego^^

Napisano

Świetne Rysunki :) czołg troszkę gorszy ale wiadomo poćwiczysz a zaraz twój skil wzrośnie :)

One1000Dreams Jakie książki z artami polecasz?

Napisano
  • Autor

strojeamelii.jpg

portert-didikill2.jpg

Edytowane przez Anh

Napisano

Witaj,

bardzo sympatycznie zaczynająca się teczka! Szczególnie studium głowy i materiału wyglądają super - te dwie prace mnie urzekły :) Oby tak dalej. Jeśli idzie o digital - nie przejmuj się, nawet doświadczeni artyści potrzebują trochę czasu by się przyzwyczaić. Potraktuj to jak uczenie się nowej techniki - jak przejście z ołówka na pędzle. Może nie do końca trafne porównanie, ale chodzi mi o fakt, że jest to po prostu kolejna technika - coś do czego trzeba się przyzwyczaić. Przychodzi z praktyką :) Powodzenia!

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Bardzo dziękuję za ostatnia krytykę i kontynuuję swoją walke z opanowaniem digitalu. :)

u7hkAyDl.jpg

DQgFJTil.jpg

Edytowane przez Anh