Anh Napisano 21 Listopad 2014 Share Napisano 21 Listopad 2014 (edytowane) Hej, Uczę się digital artu i jestem właśnie na etapie gdzie bardzo przydałaby mi się pomoc i sporo konstruktywnej krytyki, dlatego postanowiłam założyć wątek na forum. Rysuję nawet dobrze, ale digital niestety leży i wciąż próbuję się do niego przekonać:) Wrzucam projekty czołgów, które w założeniu miały być zrobione dość syntetycznie i prosto, ponieważ mam ich do narysowania sporo w krótkim czasie.Jeszcze pracuje nad tłem. A do warsztatu studium głowy. Edytowane 22 Kwiecień 2015 przez Anh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
One1000Dreams Napisano 21 Listopad 2014 Share Napisano 21 Listopad 2014 Hej! Studium głowy jest super! Jeśli masz smykałkę do rysowania to na pewno dasz sobie radę z digitalem. Ja do kwietnia rysowałam i z digital paintingiem byłam na niet i to nawet bardzo na niet. Zaczęłam więcej ćwiczyć, zmieniłam tablet na Wacoma i idzie. Co mogę polecić jako zaawansowanie początkująca - początkującemu? -Codziennie malować. Serio. Szybko widać efekty. -Dużo podglądać- np. deviantart, drawcrowd - tylko się nie dołuj, że nie umiesz! -Kup kilka książek z artami, kilka gazet Imagine FX (wystarczy kilka żeby załapać i mieć co ćwiczyć długi okres czasu) -Facebook - tam jest multum różnych artystów - niektórzy są bardzo przyjaźni, nie zjedzą a poradzą -Zalukaj kursy Gnomona - bosskie i miej fun no ale to są porady też początkującej w digitalu, więc może ktoś dorzuci swoją zaawansowaną wiedzę do twojego tematu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anh Napisano 22 Listopad 2014 Autor Share Napisano 22 Listopad 2014 dziekuję bardzo za rady, mnie na razie boli troszkę ręka od rysika, ale chyba zmienię mojego wacoma bamboo na coś lepszego^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DPFantasy Napisano 24 Listopad 2014 Share Napisano 24 Listopad 2014 Świetne Rysunki :) czołg troszkę gorszy ale wiadomo poćwiczysz a zaraz twój skil wzrośnie :) One1000Dreams Jakie książki z artami polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anh Napisano 18 Marzec 2015 Autor Share Napisano 18 Marzec 2015 (edytowane) Edytowane 18 Marzec 2015 przez Anh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anh Napisano 20 Marzec 2015 Autor Share Napisano 20 Marzec 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abbaart369 Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 Witaj, bardzo sympatycznie zaczynająca się teczka! Szczególnie studium głowy i materiału wyglądają super - te dwie prace mnie urzekły :) Oby tak dalej. Jeśli idzie o digital - nie przejmuj się, nawet doświadczeni artyści potrzebują trochę czasu by się przyzwyczaić. Potraktuj to jak uczenie się nowej techniki - jak przejście z ołówka na pędzle. Może nie do końca trafne porównanie, ale chodzi mi o fakt, że jest to po prostu kolejna technika - coś do czego trzeba się przyzwyczaić. Przychodzi z praktyką :) Powodzenia! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anh Napisano 22 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2015 (edytowane) Bardzo dziękuję za ostatnia krytykę i kontynuuję swoją walke z opanowaniem digitalu. :) Edytowane 22 Kwiecień 2015 przez Anh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi