Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!

Nie mam pojęcia jak ustawić parametry w Brazilu aby to wysamplować, próbowałem już setki ustawień i nie mogę się pozbyć tych artefaktów. Podobne przypadki był poruszane, ale pytam bo może mi ktoś pomoże, muszę to dzisiaj skończyć.

Oczywiście wiem, że będą

potrzebne dodatkowe informacje

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

1mln, teraz 500 000photons, moc4, diffuse pept 4, max radius100, eliptical (search type), wcześniej bounce3, teraz dalem 1

Napisano
  • Autor

sky light1, rozjaśniony, pokuj ok 6na 5 m, teraz skrócilem tylną ściankę , bo widok i taj jej nie będzie obejmował to raczej nic nie zmieniło, swiatło rectangle area na 2,85m, nie wiem co jeszcze?

Napisano

To wina fotonów chyba... pobaw się ustawieniami, coś z nimi jest nie tak, spróbuj też zwiększyć sampling obrazka... Fotek by sie przydal - on ma czuja do bledow ;) :)

Napisano
  • Autor

dzięki, wiem, że wina fotonów, ale dalej kombinuje, jak nie ma takich plam to znów jest strasznie płasko(prawie nie ma cieni) i dość ciemno. i ta zaciemniona podłoga.

Napisano
  • Autor

Photons in Estimate 200 przy bounce 1, a czego ile w opcjach światla, sorry, że jestem taki niedomyślny.

Napisano

daj prnt screen i bedzie wszystko jasne...

Napisano
  • Autor

Dzięki Aleksander i M@Ti, przeczytałem 1/2 postów i tutków z tego forum, wyciągnąłęm średnią z tego co dla kogo było najważniejsze, do tego jeszcze dzień testów i jakoś sobie poradziłem choć efekt wcale mnie nie satysfakcjonuje. Ogrom wiedzy którą muszę zdobyć mnie przytłacza i przytłaczac będzie bardziej wmiare szperania po forum. Na początek muszę ugryżć GI z mat UtilityBrazila, z czym co się je. M@Ti myślę, że dawanie prnt screen nie ma większego sensu bo parametry zmieniałem chyba tyle razy ile fotonów w mojej scenia, ale mam pytanko do Ciebie. W innych postach obiecałeś, że umieścisz 2 tutki (czyli SSS i part2 do fotonów FotoAsa) czy to na Twojej stronie cZy na ftp-ie, licze na link. Dzięki.

Napisano

Rzuć okiem do FAQ, zaraz podłączę linki :)

Napisano

tutorial o sss idzie swietnie, ale druga czesc o fotonach - martwy link

pisze tu zeby nie zasmiecac przyklejonego topica

edit: ok, chyba po prostu pospieszylem sie ze sprawdzaniem linkow (zla strefa czasowa w ustawieniach profilu - sadzilem ze posty leza na forum dluzej ;)

wielkie dzieki za udostepnienie

po dniu dlubania w brazil, nie majac pojecia co wlasciwie zmieniac pierwszy tutorial fotonAsa dal mi ogolne pojecie co zmieniac i jak eliminowac bledy; nie moge doczekac sie cz. 2giej;

a sss to jest kolejna rzecz ktora chcialem rozgryzac (zapewne zaoszczedziles sobie kilku meczacych pytan mati ;)

Napisano

Pierwszy tutek Fotka też wrzucę... chociaż jest do pobrania w innym mscu, z tego co się orientuję :) Ale to już nie dziś.. spiaaacy jestem :)

A co do linka - był martwy bo mi się literówka zrobiła.. a pliczek sam w sobie też do końca nie był na serwie.. teraz już wszystko powinno działać OK, pozdrawiam :)

Napisano

No i teraz już są :)