Napisano 3 Grudzień 201410 l Witam Wrzucam w Work in Progres bo mimo ze temat już zakończony i nie moja profesja ale nie mogę tego tak zostawić bo zadowolony z efektów nie jestem więc w ramach rozwoju kręcę ustawieniami i to nie to. Chciał bym uzyskać bardziej kontrastowe cieplejsze wnętrze w tej chwili strasznie to płaskie i ... Pomijając textury do poprawy i na pewno wyposażenie( buty itp.) doda temu "uroku" ale nie załatwi sprawy. IES w lampach od producenta jedynie natężenie w świecących banerach robiłem z łapy. W PS dodane kanały frame buffer refl, refr, shadows i kompletnie sztucznie władowane słupy światła. Zerknijcie proszę na ustawienia będę wdzięczny za porady. [ATTACH=CONFIG]97490[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]97491[/ATTACH]
Napisano 4 Grudzień 201410 l Spróbuj przyciemnić GI tak by wydobyć światło lamp albo pokombinuj z expozycją kamery, jak na potrzeby wizualizacji to spoko wyszło - w ustawieniach zmieniłbym aa filter na np. Blackman (jak dodasz produkty to z catmull'em nawet w rozdziałce 2tys. zrobi z nich kaszanke) i kolor mapping na linear/auto
Napisano 4 Grudzień 201410 l Autor Spróbuj przyciemnić GI tak by wydobyć światło lamp albo .... Na to bym nie wpadł, faktycznie lampy ładnie wyszły, bardziej naturalnie - dzięki. Wrzucę efekt jak puszcze w większym detalu.