Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Może to będzie mega głupi temat, ale nie wiem, gdzie zasięgnąć takiej wiedzy.

Na sprzęcie znam się średnio, interesowałem się tym bardziej, kiedy miałem komputer ze 128mb ramu, potem już nie nadążałem :D

Teraz pracuje głównie na max + vray, ale też dość często na after effects.

Mam laptopa Della - i7 3632QM CPU 2,2GHz, 8GB RAM, AMD Radeon HD 7730M. W sumie wszystkie projekty na nim cisnę. Ostatnio jednak zobaczyłem, że potrzebuje czegoś szybszego, bo za dużo czasu tracę na rendering itp.

W niedalekiej przyszłości być może kupimy do firmy jakąś stację roboczą pod 3D, powiedzmy za około 10 tyś.

Po forum grzebiąc znlazłem coś takiego - http://www.gpucomputer.pl/produkty/stacje-robocze/renderstream-entry-level-workstation/ ale nie wiem na ile to spoko rozwiązanie? Być może polecacie coś innego?

Głównie moje pytanie zmierza nie o samą konfigurację, ale o czasy renderingu. Czy jest mi ktoś w stanie jakoś powiedzieć, o ile szybszy będzie rendering na takiej maszynie (z linku wyżej) w porównaniu do mojego della? Nie wiem czy w ogóle da się na to jakoś jednoznacznie odpowiedzieć, bo wiadomo, że wszystko zależy od sceny itd. Ale załóżmy, że ostatnia praca renderowała mi się na dellu 10h, o ile mniej więcej szybciej poszłoby mi to na tej stacji roboczej?

Jeśli się da na to odpowiedzieć to byłbym rad, a jeśli nie to sorry za idiotyczne pytanie :)

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic