Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Mam pewne pytanie odnośnie tworzenia animacji miasta. Chciałbym stworzyć mniej więcej minutową animację miasta z różnych ujęć kamery. W planach mam stworzenie jednej ulicy i po prostu różne ujęcia kamery. Nie mam pojęcia jak mogę się za to zabrać jakich programów użyć, nawet nie wiem czym mógłbym to renderować (może być oprogramowanie darmowe albo na licencji edukacyjnej) z modelowaniem budynków myślę że sobie poradzę, jednak nie wiem czy dam radę z ruchem na ulicy. Miałem wizję by stworzyć jakiegoś superbohatera który czuwałby tak jakby nad tym miastem np. wpatrując się w ulicę z dachu. Myślę, że poradzę sobie z modelingiem oglądając tutoriale, jednak głównie chodzi mi o oprogramowanie.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Edytowane przez Sisa
  • Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Mógłbyś skorzystać z Blender który jest całkowicie darmowy lub np z 3ds maxa który do celów edukacyjnych jest za darmo. Do renderingu możesz wykorzystać standardowe silniki, które zapewniają oba te softy. Zależy jak bardzo ma być szczegółowa animacja gdyż na dobra sprawę możesz zrobić budynki z tekstury bez za głębiania się w większy detal.

Napisano

Mam blender i 3ds maxa, chciałbym właśnie budynki zrobić dość szczegółowe :)

Głównego bohatera wymodelować mogę w mudboxie albo w dazz3d. Widziałem jakiś czas temu jak

robione było właśnie takie miasto w cinema4D. Ciekaw jestem czy jakieś inne programy na licencji darmowej albo edukacyjnej, które mają podobne możliwości i zasobność modeli.