Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pewne pytanie odno艣nie tworzenia animacji miasta. Chcia艂bym stworzy膰 mniej wi臋cej minutow膮 animacj臋 miasta z r贸偶nych uj臋膰 kamery. W planach mam stworzenie jednej ulicy i po prostu r贸偶ne uj臋cia kamery. Nie mam poj臋cia jak mog臋 si臋 za to zabra膰 jakich program贸w u偶y膰, nawet nie wiem czym m贸g艂bym to renderowa膰 (mo偶e by膰 oprogramowanie darmowe albo na licencji edukacyjnej) z modelowaniem budynk贸w my艣l臋 偶e sobie poradz臋, jednak nie wiem czy dam rad臋 z ruchem na ulicy. Mia艂em wizj臋 by stworzy膰 jakiego艣 superbohatera kt贸ry czuwa艂by tak jakby nad tym miastem np. wpatruj膮c si臋 w ulic臋 z dachu. My艣l臋, 偶e poradz臋 sobie z modelingiem ogl膮daj膮c tutoriale, jednak g艂贸wnie chodzi mi o oprogramowanie.

Z g贸ry dzi臋kuj臋 za pomoc :)

Edytowane przez Sisa

• Odpowiedzi 2
  • Wy艣wietle艅 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

M贸g艂by艣 skorzysta膰 z Blender kt贸ry jest ca艂kowicie darmowy lub np z 3ds maxa kt贸ry do cel贸w edukacyjnych jest za darmo. Do renderingu mo偶esz wykorzysta膰 standardowe silniki, kt贸re zapewniaj膮 oba te softy. Zale偶y jak bardzo ma by膰 szczeg贸艂owa animacja gdy偶 na dobra spraw臋 mo偶esz zrobi膰 budynki z tekstury bez za g艂臋biania si臋 w wi臋kszy detal.

Napisano
  • Autor

Mam blender i 3ds maxa, chcia艂bym w艂a艣nie budynki zrobi膰 do艣膰 szczeg贸艂owe :)

G艂贸wnego bohatera wymodelowa膰 mog臋 w mudboxie albo w dazz3d. Widzia艂em jaki艣 czas temu jak

robione by艂o w艂a艣nie takie miasto w cinema4D. Ciekaw jestem czy jakie艣 inne programy na licencji darmowej albo edukacyjnej, kt贸re maj膮 podobne mo偶liwo艣ci i zasobno艣膰 modeli.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci