THE MANYSH TRAFO Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 no nie wiem juz sam jestem raczkujący jezeli chodzi o FR chodzi mi o swiatło daje zwykłe Swiatło FR bez udziwnien do sceny przypisuje matte/shadow i nic nie ma cieni kuna całą niedziele z tym walcze, mam obiekt na który pada swiatło (merol 600) dałem fajny lakier i bajery dałem swiatełko z boku i próbny render robie a tu nie ma cieni zadnych kuna !!! o co chodzi moze ktos wytłumaczy mi to na chłopski rozum!!!
Bzyku Napisano 27 Wrzesień 2004 Napisano 27 Wrzesień 2004 ale jaki FR stage 0 czy 1 bo stage0 nie posiadal FRmatte/sadow a w stage-1 od sp1 juz jest i dziala bez problemow
THE MANYSH TRAFO Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Napisano 27 Wrzesień 2004 Fr stage 1 ale ten problem to swiatło a nie matte bo jak nie dam matte to tez mam taki bug
THE MANYSH TRAFO Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Napisano 28 Wrzesień 2004 nadal mam ten problem nikt nie zna przyczyny?
Mirkowaty Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 Witam - ja to załatwiam to w dówch krokach liczę światło dla powierzchni z materiałem finala a następnie renderuję tą samą scenę z materiałem mateshadow ale juz z policzonym światłem - może to rozwiąże problem. Pozdrawiam Mirek
Rekomendowane odpowiedzi