Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć,

szukam laptopa, którego używać będę do modelowania w Maxie, rzeźbienie w Zbrushie, bez renderów(do nich mam PC), niedługo pewnie C++, ale do tego nada się każdy z klawiaturą. Gry raczej nie, poza ich tworzeniem.

Ekran dotykowy, nie priorytet, ale mile widziany.

17 cali będzie ok, 15 też, 13 to już mało, zależy mi na designie(;D), więc żeby nie wyglądał jak statek ufo, fajnie gdyby nie był grubym klocem.

Odnośnie bebechów, myślałem nad I7 i jakimś GTX, 8GB z późniejszą ew. rozbudową do 16.

Matryca raczej matowa, FHD.

Windowsa mieć nie musi.

Waga fajnie by było gdyby do 3kg.

Myślałem nad nimi:

http://www.x-kom.pl/p/161495-notebook-laptop-15-6-lenovo-y510pi7-4700mq8gb1000dvd-rwgt755mfhd.html#

Spełnia wszystkie wymogi, prawie.

http://www.x-kom.pl/p/201269-notebook-laptop-15-6-acer-v5-573g-i7-4500u-8gb-1281000-7hp64x-gt750m.html

Brak FHD.

http://www.x-kom.pl/p/182192-notebook-laptop-15-6-msi-gp60-leopard-pro-i7-4700hq-8gb-1000-gtx850m.html

Co myślicie o tym Lenovo, ale z dwiema 750?

Chłodzenie fajnie by było żeby było wydajne.

Co do marki to na pewno nie HP i nie Toshiba, nie chcę mi się z nimi męczyć, znowu;p

Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź, bo jeszcze zostanę bez prezentu;p

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

To 3500 to w tytule to właśnie kwota, ten Asus przepiękny(pod względem estetycznym i tego co ma w środku), ale w życiu nie wydam tyle na laptopa, nawet gdybym miał;p

Laptopa szukam ze względu na moje częste podróże i czas spędzany w pociągach, mimo to myślę, że taki budżet jest wystarczający, żeby np. wyrzeźbić jakąś postać w ZB, albo zrobić nieskomplikowany obiekt w Maxie.

Napisano

czaaje, jaki model to Ci nie doradzę natomiast ja mam Lenovo Y570 który kosztował dość sporo rok temu.

Intel Core i7-2670QM 2,20 GHz

8GB RAM

GeForce GT555M + Intel HD 3000

Matryca 15.6 cali 16:9, 1366x768 pikseli, LG Display LGD02DC / LP156WH4-TLA1, refleksująca.

USB 3.0

itd itp

Kupiłem go od znajomego za połowę ceny więc dość okazyjnie i wtedy myślałem że będzie dość dobry dla mnie, szczególnie że miałem przerwę z grafiką więc nie myślałem o tym czy będzie wystarczający; od niedawna wróciłem do 3ds maxa i programowania www i widzę czego mi brakuje (nie znałem się wcześniej; teraz też nie ale trochę przez ostatni czas zagłębiam się w artykuły o sprzęcie komputerowym.

Na pewno gdybym kupował teraz laptopa to tylko i wyłącznie z matryca IPS; matryca w tym moim laptopie jest jednak kiepska; kolory, kontrast, kąt widzenia fatalny. Nie mam stacjonarnego komputera teraz i jak pracuje w domu to zawsze z podłączonym monitorem i na nim robie wszelkie rendery czy prace w photoshopie - bo praca na laptopie (widok) zniechęca. Trochę większa matryca też by się przydała. To tyle z mojej strony :)