Napisano 28 Grudzień 201410 l Staram się znaleźć rozwiązanie do zrobienia działka takiego jak to, które znajduje się na niszczycielach i automatycznie strzela do nadlatujących pocisków w stronę okrętu. Chodzi mi o działko, które było np. w Battleship i służyło do niszczenia nadlatujących bomb wystrzeliwanych ze statków obcych. Wrzucam filmik : Wrzuciłem do działu z Houdinim gdyż w nim też staram się robić chociaż jestem tutaj jeszcze początkującym. Nie mogłem poradzić sobie z tym w Mayji więc może jednak tutaj będzie szło zrobić to sprawniej.
Napisano 18 Styczeń 201510 l Autor po prostu nie mogę ogarnąć tego w jaki sposób mogę ustawić automatyczne namierzenie w Houdinim + strzał oczywiście do obiektu znajdującego się w wyznaczonym wcześniej obszarze.
Napisano 19 Styczeń 201510 l No to zrob srodku wierzyczki dzialka punkt, potem cele niech beda innymi punktami zalozmy ze dzialko celuje do najblizszego robisz poincluda szukajac najblizszego punktu, potem masz pozycje 2 punktow, wyznaczasz katy pomiedzy i dajesz w odpowiednia rotacje tak na szybko.