1pudel Napisano 10 Styczeń 2015 Napisano 10 Styczeń 2015 Szukam skrótu na opcje zablokowania warstwy w Item list kłódeczka przy warstwie (PPM Lock/Unlock). W helpie nie mogę tego znaleźć, widze jedynie skróty na Hide/Lock Geometry J-I
uzumakishadow Napisano 12 Styczeń 2015 Napisano 12 Styczeń 2015 Taką komendą możesz sobie przełączać lock/unlock zaznaczonego obiektu. item.channel locator$lock ?(on|off) Podpiąć pod klawisz możesz albo z input editora albo bezpośrednio z panelu po prawej stronie w głównym oknie - command history - domyślnie jest schowana ta zakładka (trzeba pacnąć plusik > utility > command history). W przypadku drugim (jak robisz command history) to zaznacz cokolwiek na tej liście > PPM > map command do key > wcisnij klawisze jakie chcesz do skrótu a w polu command wklej powyższy kod.
1pudel Napisano 13 Styczeń 2015 Autor Napisano 13 Styczeń 2015 dzięki za rozwiązanie :) już kilka razy szukałem tego w helpie i byłem przekonany, że to gdzieś jest tylko nie umiem tego znaleźć.
uzumakishadow Napisano 14 Styczeń 2015 Napisano 14 Styczeń 2015 Heh, no jest sporo takich rzeczy, do ktorych skroty powinny byc domyslnie a ich nie ma (np. bridge).
Rekomendowane odpowiedzi