Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

męczę aktualnie stronkę w Wordpress.

Jako że doświadczony nie jestem idzie to powoli, ale do rzeczy.

Wordpress na stronie wczytuje plik "header.php"

W tym pliku w menu o szerokości 1000 px. Zrobiłem następującą rzecz:

ustawiłem po lewej na 650 px.

ustawiłem po prawej na 350 px

W div "contactBox" próbuję wstawić link będący statycznym odnośnikiem do strony z kontaktem. Niestety w żaden sposób nie mogę tego "ostylować".

Próbowałem już z palca wklepac w pliku php jednak w tym przypadku mój link jest nad obrazkiem O_O

Aktualnie wygląda to tak:

>

get_sidebar('header'); ?>

echo theme_get_menu(array(
           'source' => theme_get_option('theme_menu_source'),
           'depth' => theme_get_option('theme_menu_depth'),
           'menu' => 'primary-menu',
           'class' => 'legend-hmenu'
       )
   );
?> 

Kontakt

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 5,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Musiałbym mięć linka do strony żeby obadać rzecz, ale po co tworzysz osobnego buttona w jednej linii z menu, skoro możesz dowolnie utworzyć go z przycisku natywnego menu? WP nadaje każdemu buttonowi indywidualna klasę przez co możesz go dowolnie kształtować, nadawać wielkość, kolor, obrazek bg, itd.

Napisano
  • Autor

jaceks

Dzięki za odpowiedź.

Chce mieć spokój jak zmienię menu - button zostanie ;D

a jak byś chciał wstawić obrazkowy link do nagłówka wordpress jak byś to zrobił ?

<?php Echo'

'?>

lub

W efekcie, raze ze stylem CSS mam to co chcę, z tym że obrazek nie działa jako link - nie da się go kliknąć ;D

Napisano

Nie, no php jest niepotrzebne. Powinno działać w tym drugim wypadku, ale może gdzieś już istnieje ta klasa/id i wyłącza tego linka. Podejrzyj w przeglądarce style, które działają na tą klase/id. Tam będzie odpowiedź.

Napisano
  • Autor

jaceks...

po 3 godzinach klepania już zupełnie "na pałę" okazało się że coś takiego jak "wraper" czyli div który z tego co rozumiem zawiera treść strony (pod menu) zakrywał moje menu O_O. Dodałem do niego margines równy wysokości menu i jest ok.

Zastanawia mnie tylko dlaczego pomimo że

zakrywało zarówno menu "Wordpressa" jak i mój link nie działał tylko mój link :/

Czarna magia ;D

Napisano

To dobrze, że wiadomo o co chodzi. Takie numery często wychodzą jak jest float:right;.