Napisano 18 Styczeń 201510 l Witam, planuje zlozyc zestaw do 900eur (~4000 zl), do pozniejszej rozbudowy o karte grafiki i pelny RAM. Oto co udalo mi sie wymyslic do tej pory: www.mindfactory.de Glowne watpliwosci to zasilacz, obudowa, dysk oraz RAM. Ostatecznie chcialbym miec 32gb RAM (4x8gb) w trybie dual channel (nie wiem czy jesli pozniej dokupie takie same pamieci bedzie to dzialac?). Oraz grafike typu gtx 970. ZASTOSOWANIE: 3ds max, modo, zbrush, photoshop, vray.. Czy podpiecie starego napedu dvd z laptopa wchodzi w gre, czy musze dokupic rowniez to akcesorium? Dziekuje za poswiecenie chwili i pozdrawiam. Edytowane 18 Styczeń 201510 l przez orlowskiw
Napisano 18 Styczeń 201510 l Co do ramu to nie powinno być żadnego problemu z tym aby pracował on w trybie dual chanel, dla pewności sprawdź na stronie producenta czy te pamięci są dostosowane ale byłbym zdziwiony gdyby tak nie było, jeśli chodzi o zasilacz to bym popatrzył na seasonic, corsair ma tendencje do piszczenia cewek po pewnym okresie użytkowania. Do tej obudowy spokojnie wciśniesz chłodzenie noctua :)
Napisano 18 Styczeń 201510 l Autor To jeszcze jedna wątpliwość: nie ma mozliwosci kupna kosci 1x8gb z cl9 i o taktowaniu 2133. Producenci oferuja jednak kosci w dualach o takich parametrach. Wydaje mi sie ze jest to tylko kwestia specyfikacji podanej podczas sprzedazy jednej kosci - dla trybu single kosc nie moze osiagnac takich parametrow jak w dualu, czy mam rację? W jaki sposob znalezc jedna kosc ktora moglbym pozniej "sparowac" do ww parametrow?