Napisano 18 Styczeń 201510 l Witam. Jestem nowy na forum i amatorem odnosnie 3ds maxa. Mam problem którego nie potrafię rozwiązać. Moje "kuleczki" w material editor są ustawione standardowo jako kolorowe. Pomyślałem ze rozwiązaniem jest input-gamma na 1,0 niestety nie. Nie wiem czy to ma jakikolwiek wpływ efekty pracy, ale w internecie nieustannie widzę jasnoszare. Uczę się na wersji 2014 i vray 3.0. Z góry dziękuję za pomoc. Janek.
Napisano 18 Styczeń 201510 l Nie jet to żaden problem tylko tak wygląda material edytor w przypadku używania jako renderera vray w raz z jego materiałami, jak ci to przeszkadza możesz w Customize->Custom UI and Defaults Switcher wybrac Initail settings for tool options : Max; UI schemes : DefaultUI Edytowane 18 Styczeń 201510 l przez skalpel3d
Napisano 19 Styczeń 201510 l Autor Nie jet to żaden problem tylko tak wygląda material edytor w przypadku używania jako renderera vray w raz z jego materiałami, jak ci to przeszkadza możesz w Customize->Custom UI and Defaults Switcher wybrac Initail settings for tool options : Max; UI schemes : DefaultUI dziekuje za odpowiedz.