Napisano 15 Luty 201510 l Cześć! Dzisiaj postanowiłem zabrać się za poprawienie sceny którą musiałem zrobić na zaliczenie. Odkopałem ją z odmętów dysku twardego, załadowałem do Maxa, trochę pobawiłem się z wartościami oświetlenia i wyrenderowałem. Oto co wyszło: (scena wydaje się uboga, gdyż w celu zmniejszenia czasu renderingu usunąłem dywan (Hair&fur), parę rzeczy z półek, stołu, i zdecydowaną większość liści z kwiatuszka. W renderze nie podoba mi się wiele rzeczy, przede wszystkim: - wygląd poduszek (nie wpływają na otoczenie) - brak cieni od roślinki i lampy w rogu) - "wyciek" światła nad oknem - brak cienia od książek - stosunkowo ciemny kąt z zegarem i pianinem - ogólna sztuczność : Scena w maxie wygląda następująco: Ustawenia Daylighta: Ustawienia SkyPortala w oknie przy pianinie: I na koniec SkyPortal niewidoczny w scenie, służący za światło dopełniające (naprzeciwko pianina): Byłbym BARDZO wdzięczny, gdybyście mogli podpowiedzieć mi, co zrobiłem nie tak, bo czuję, że takich rzeczy jest cała masa, a kombinowanie samemu z tymi światłami przypomina błądzenie we mgle... Edytowane 15 Luty 201510 l przez Szczepenson